![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Irek
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 benzyna/Gaz
Rocznik: 2005
|
Witam. od jakiegos czasu mam problem. Gdy na zimnym silniku odpale auto przez moment faluje na obrotach pozniej sie stabilizuje, gdy jade przerywa na benzynie gdy sie rozgrzeje przelaczy na gaz wtedy wszystko jest ok. pozniej gdy silnik jest rozgrzany przelaczam na bene nie przerywa chodzi ladnie. swiece wymienilem przewody rowniez i nie mam pomyslu co dalej.. ktos pomoze??
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-09-2015
Silnik: 2.0 16v Benzyna/Gaz
Rocznik: 2003
|
Mam podobny problem i też nie moge rozgryzc co go boli. Wymienilem cewke, kable, egr, map sensor, pompe paliwa. Nie wiem moze jakis czujnik walka czy cos juz nie mam pojecia. Może ktoś coś na to zaradzil?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
No wlasnie dziwna sprawa. Mozemy wymieniac w nieskonczonosc nie potrzebnie tracic kase wymieniajac dobre rzeczy a sprawa moze byc prosta..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ja się zastanawiam jescze nad czujnikem walka rozrzadu wlasnie, ew. Regulatorem cisnienia paliwa , bo u mnie cisnienie na listwie 4 bary
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ja do takich rzeczy jeszcze nie doszedlem, ale ty juz duzo wymieniles i jak mowisz ze bez zmian to ciezki temat. I dziwne ze na zimnym silniku to sie dzieje.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.4 80KM, Pb+LPG
Rocznik: 2006
|
A sprawdzaliście lambde jak sie zachowuje?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Tak ja sprawdzalem i odczyty z sondy sa w normie.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
U mnie tak samo odczyty w normie. Zauważyłem , że jak bylem u gazownika i on mi wyregulowal troche gaz to nie dzialo sie tak jakis czas. Ale za jakis czas znowu powróciło..
Teraz muli /trzyma go na benzynie jak przyspieszam do dechy , a jak przekroczy 3 k obrotów to rwie do przodu Cisnienie na listwie 4 bary ! Za duzo ale dlaczego nie mam pojecia |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
U mnie podobnie jest ze chwile poprzerywa a jak wejdzie na obroty jest spoko.. juz zglupialem ;/ niby mozna jezdzic ale denerwuje mnie to strasznie..
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
FCP member
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK5, Kuga MK1
Silnik: 2,0 EcoBlue 150 KM , 2.0 TDCI 136 KM
Rocznik: 2020, 2008
|
Panowie a kiedy regulowane instalacje gazowe i w jakim są stanie ?
sorry za OT ale to są właśnie sławetne "oszczędności" z jazdy na gazie , które są zjadane przez koszta wymiany różnych części Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
suma sumarum już mogłeś dołożyć do interesu a końca nie widać dlatego nie lubię gazu - to jest moje prywatne zdanie , wiem inni mnie zaraz zakrzyczą że bzdury gadam ale taka jest prawda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|