![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: S-MAX SILVER X
Silnik: 2.0 Tdci 130 km
Rocznik: 2007
|
Witam, mam mały problem, od jakiegoś czasu mam ostrzeżenie o usterce ACC, dodam że miałem problem z DPFem, w tym podnoszący się stan oleju, dodam że nie pomogło wypalane na kompie. Kilka dni temu zdecydowałem się usunąć filtr DPF oczywiście ze zmianą softu... kilka dni była cisza. Wczorajszego dnia po dłuższej jeździe, zajechałem do sklepu. Po zakupach odpalam auto i zauważyłem kontrolkę silnika, zdziwiłem sie trochę. Auto jedzie normalnie ma kopa jak na 130 km oczywiście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. smax nie kopci, nie szarpie,obroty nie szaleją. Sprawdzałem stan oleju , na szczęście jest wszystko ok. Dzisiaj zauważyłem że doszło ostrzeżenie FA nie mogę nigdzie znaleźć co to może być, z tego co wywnioskowałem z postów na forum ma to jakieś połączenie z błędem tempomatu ACC. I tutaj jest moje pytanie czy błąd ACC i FA mogą mieć wpływ na kontrolkę check engine???? czy po prostu źle został usunięty DPF ???? jutro pojadę no serwis sprawdzić dokładnie kody błędów. Pytanie poza konkursowe tyczące się błędu ACC gdzie szukać radaru ????? dziękuje z góry za pomoc i czekam na wasze odczucia. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
To nie bedzie radar tylko modul za kierownica lub przyciski same..
Nijak ma sie to jednak do check engine Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: S-MAX SILVER X
Silnik: 2.0 Tdci 130 km
Rocznik: 2007
|
Błąd FA odpada, źle zinterpretowałem odczyt na kompie acc jest dalej. Przypomniało mi się jednak że był błąd na czujniku na gruszce od turbo o nie właściwym chwilowym napięciu. Chociaż spec od kompow mówił żeby tym się nie przejmować... Ale to pewnie będzie to?!
|
|
|
|