![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciek
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
|
Witam,
przeczytałem kilka wypowiedzi i chciałbym opisać mój problem. Od dwóch dni przy max. skręcie kół w lewo bądź w prawo słyszę głośny szum powietrza. Dzieje się to na ciepłym silniku. Na zimnym ten szum jest mało słyszalny. Dodatkowo kierownica przy skrecie na postoju ma miejsca w których jest wyczuwalny efekt haczenia(przeskoki). Przy parkowaniu tyłem i kręceniu kołami z pod maski wydobywa się dźwiek podobny do zgrzytu, szurania bardzo głosny. Przy jeździe wyczuwam że kierownicą kręci sie ciężej niż zwykle. Ostatnio edytowane przez maciek75x ; 06-10-2017 o 13:42 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Andrzej
Model: EDGE Vigniale EU
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2018
|
Zlej stary przepracowany olej od wspomagania ,następnie wyczyść sitko w zbiorniczku (czarny osad na nim) i zalej układ nowym olejem ok 1L.Wygodnie w 2 osoby to robić żeby pompa jak najkrócej na małej ilości oleju pracowała.Przy okazji sprawdz pasek napędzający pompę.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciek
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
|
Czytałem że czarny kolor płynu to źle. U mnie jeszcze jest czerwony ale od tego zacznę że wymienię płyn. Mam nadzieje że pomoże. Dzięki za radę.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Andrzej
Model: EDGE Vigniale EU
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2018
|
Żeby było łatwiej zlać olej z układu wyjmij lampę prawą.Ściągnij dolny wąż ze zbiorniczka i zlej olej obracając kierownicą. Uważaj !!! na cienkie przewody ukł. chłodzenia okalające zbiorniczek -potrafią popękać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|