![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2001
|
Ostatnio zauważyłem, że gdy auto było jezdzone kilka godzin wcześniej to później czasami po odpaleniu na biegu jałowym zaczyna się falowanie obrotow jak na filmiku: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] dodam że wlasnie wrocilem z trasy gdzie przez tydzien przrjechalem 2000 km i nic sie nie działo. Jest to focus 1.6 mk1benzyna bez gazu. Od poczatku gdy go kupilem ma problemy z odpalabiem na cieplym silniku i długo kręci ale zawsze odpala. Na zimnym bylo wszystko ok. Wymieniłem już świece przewody filtr paliwowy cewka zapłonową i silniczek krokowy.Nic się nie zmieniło i przestałem szukać. W przyszłym tygodniu robię kolejna trasę 1500 km po PL czy nam powody do zmartwień? Czy to silnik się już kończy? Pali si tez check silnika wskazujący na sondę lambda ale auto spalanie ma normalne więc nie wymieniłem. Auto mam od 4 lat
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM