![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sylwester
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rocznik: 2005
|
Zaczęła się zapalać kontrolka ostrzegawcza usterki układów silnika jak kontrolka się zapala to auto z opóźnieniem zaczęło reagować na pedał gazu po zgaszeniu silnika odczekaniu chwili kontrolka zgasła zapaliła się znowu po jakiś 60 km. po zgaszeniu silnika i odczekaniu jakiś 30 min. znów kontrolka się po odpaleniu auta nie zapaliła.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
Fajnie, dzięki za informację.
I co w związku z tym ? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sylwester
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 16V benzyna
|
W związku z tym jak napisałem auto reaguje później na pedał gazu. A mam pytanie co może być przyczyną? Raczej jak kontrolka czerwona się zapala to nie bez przyczyny.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jarek
Model: Focus Mk2
Silnik: 2,0 PB
Rocznik: 2006
|
Mogą być dwie przyczyny albo masz silnik do wymiany i lepiej już złomuj auto albo pierdoła za kilka złotych. Przyczyn jest wiele a my jasnowidzami nie jesteśmy dlatego właśnie producenci wymyślili coś takiego jak kody błędów. Podjechać do jakiegoś warsztatu zczytać błędy i się dowiesz co i jak
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Dawid
Model: ford focus
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2015
|
Lepiej jedz do serwisu, bo powodów może być milion... Na forum racze nikt Ci nie pomoże.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Nie straszcie go niepotrzebnie.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, odczytaj najpierw błędy (zakupionym kablem diagnostycznym albo pożyczonym od kogoś) i napisz kody tutaj, bo nie jesteśmy w stanie powiedzieć co jest przyczyną. W przeciwieństwie do wielu usterek Focusów, które są typowe (choinka na zegarach = zimne luty itd.) ta do typowych nie należy więc bez kodów możemy tylko zgadywać.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::average
![]() Imię: krzysiek
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2006
|
A ja nie muszę być jasnowidzem aby stwierdzić, że jest to objaw "zimnych lutów" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 Duratec
|
Miałem to samo. Oddałem licznik to elektryków i mi przlutowali na nowo. Po pół roku jeżdżenia na razie spokój. Podobno każdy do chyba 2007 będzie miał z tym problem bo używali jakiejś tam cyny, która właśnie pęka po czasie.
|
|
|
|