![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Joanna
Model: Ford mondeo mk4
Silnik: 1800
Rocznik: 2007
|
Cześć, mam problem z Fordem mondeo mk4 (2007r.,1.8,diesel).Mianowicie chodzi iz auto raz odpala raz nie (we wtorek nie odpalal a dziś dwa razy z rzędu-odrazu łapie) . Problemy zaczęły się od zimy (luty 201Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.a, kazdy mechanik rozkłada ręce. Jeżeli chodzi o błędy na komputerze to albo wyskakuje błąd czujnika walka bądź czujnika wału. Samochód ma ochotę odpalić, rozrusznik kręci ale nie ma siły odpalić (tak jak by nie miał podawanego paliwa). Z ciekawszych rzeczy: w pon sciągała mnie laweta bo nie chciał odpalić nawet z plaka. Mechanik powiedział że do wymiany jest czujnik położenia wałka i go wymienił. Twierdził że kilka razy odpalal a błąd sam się skasował-więc zaplacilam i wróciłam do domu. Po zgaszeniu silnika znów nie chcial odpalic.Po kilku próbach udało się-pojechałam na kolejną diagnostykę i okazało się że znów wywala błąd czujnika położenia wałka (czujniki walka i wału wymieniane już była na przełomie od lutego po 3razy).Jeden mechanik podejrzewa źle złożony rozrząd z kolei drugi koło dwumasowe (kwalifikuje się do wymiany ale nie jest w strasznie złej kondycji) Mieliście podobnie? Ewentualnie jakieś rady?
Ostatnio edytowane przez asiad92 ; 04-10-2018 o 14:44 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jaro
Model: MK3
Silnik: TDDi 2.0
Rocznik: 2001
|
Trzeba zrobić lepszą diagnostykę komputerową, i obawiam się że to jednak układ paliwowy odpowiada za tą usterkę
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
A układ paliwowy będzie miał wpływ na błąd czujnikow wału i wałka?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Czy jest synchronizacja pomiędzy czujnikami podczas rozruchu? Może jakiś nie kontakt na którymś czujniku?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam pytanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale chyba właśnie tego nie wiadomo... Czujniki są założone nowe, jakiejś podobno dobrej firmy. Jak można to sprawdzić czy jest między nimi synchronizacja?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Tvvardy ; 05-10-2018 o 17:28 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daniel
Model: Mondeo MK2, MK4
Silnik: MK2-1.8 Zetec E, MK4-2.0 DW10C 163KM
Rocznik: MK2-12.1997, MK4-06.2010
|
Skoro czujniki byly wymiebiane juz trzy razy, to moze do czerepow tych mechanikow wpadlby zacny pomysl zbadania wiazki.
Jak mawial doktor Plama: Fizyka do klasy 6! |
|
|
|