Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-11-2017, 18:56   #1
tbs
ford::beginner

Model: Focus mk2
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2005
Domyślnie RCM - świeci mi się kontrolka od poduszki powietrznej

Witam, podczas próby wyłączenia kontrolki od niezapiętych pasów tak się pobawiłem elmconfigiem, że świeci mi się kontrolka od poduszki powietrznej. Potrzebuję ustawień modułu RCM do mojego Focusa, czy coś takiego znajdę w internecie? Do ff3 wiem że jest w programie focccus ale elmc nie ma :-( a niestety swoich ustawień nie zapisałem. Bardzo proszę o pomoc

tbs jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-11-2017, 20:23   #2
tbs

Domyślnie Odp: RCM - świeci mi się kontrolka od poduszki powietrznej

ja mam 6 poduszek powietrznych t.j 2 czołowe, 2 w fotelach i 2 kurtyny i 2 napinacze czy może ktoś z was wyrzucił by swoje ustawiania z elmconfig z RCM? Przy takim wyposażeniu
Stary 26-11-2017, 20:40   #3
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
.... Bardzo proszę o pomoc
Takich gości jak Ty powinien ścigać Ziobro bardziej niż tych od cofania liczników.
Brak wyobraźni w takiej zabawie grozi śmiercią lub kalectwem nie tylko Tobie ale i Bogu ducha winnym znajomym/rodzinie/przygodnym pasażerom! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po co się bierzesz za rzeczy ważne dla bezpieczeństwa jak nie rozumiesz nawet znaczenia klawisza "Load from AS-Built" widocznego jak byk na ekranie ELMConfig!!!

Czasem to mnie już nerwy ponoszą na takich "domorosłych konfiguratorów" nie mających najbladszego pojęcia o tym co robią! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 26-11-2017, 22:09   #4
tbs

Poradziłem sobie i dobrze że bez pomocy takich geniuszy jak ty, którzy wszystko wiedzieli od urodzenia. I twoje wywody o rodzinie Ziobrze itp. To już po prostu majstersztyk! Ty swoim jadem więcej złego zrobisz, aniżeli ja pomyłką która w ciągu godziny naprawiłem. Ty oczywiście jesteś wszech wiedzący i nie wiesz co to pomyłka więc nie zrozumiesz biednego mylącego się człowieka.

Ps. A "Load from AS-Built" to nie ten program geniuszu, ale ty to pewnie wiesz tylko tak specjalnie napisałeś

Ostatnio edytowane przez tbs ; 26-11-2017 o 22:16
Stary 26-11-2017, 22:48   #5
tedi_k
FCP member

Cytat:
...
Ps. A "Load from AS-Built" to nie ten program geniuszu, ale ty to pewnie wiesz tylko tak specjalnie napisałeś
No to "ten program" czy "nie ten program" kolego "domorosły konfiguratorze"?

Sugeruję jednak stanowczo aby następnym razem - jak będziesz czuł się niewyżyty informatycznie - byś sobie raczej pograł w "world of tanks" na przykład... Będzie dla wszystkich bezpieczniej.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg ELMconfig.jpg (96.4 KB, 77 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 27-11-2017 o 00:41
tedi_k jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2017, 03:28   #6
tbs

widzisz to że korzystasz z jakiejś wersji nie znaczy, że wszyscy tak mają panie genialny. Na przyszłość daruj sobie swoje propozycje i rozmyślania bo nic to nie wnosi do tematu, a tylko pokazuje ile masz w sobie jadu i zawistnosci. Może zamiast siedzieć na forum warto popracować nad emocjami?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg forscanscrn06.jpg (68.7 KB, 57 wyświetleń)
Stary 27-11-2017, 11:23   #7
tedi_k
FCP member

Cytat:
widzisz to że korzystasz z jakiejś wersji nie znaczy, że wszyscy tak mają ...
Długo kolego "domowy konfiguratorze" szukałeś tej archaicznej wersji ELMconfiga? Przecież ona spokojnie mogła Ci te poduszki "odpalić", bo tak była niestabilna...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnia z takim wyglądem okienek to zdaje się 0.1.8b była... Totalna prehistoria... Ciekaw jestem skąd ją "wytrzasnąłeś"???Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na prawdę będzie dla Ciebie lepiej jak sobie dasz spokój z udawaniem, że się na tym znasz... Mnie nie nabierzesz a sobie krzywdę możesz zrobić...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

BTW - zmieniam rekomendację - przy takich preferencjach do "wykopalisk" nie "world of tanks" a "packman" jest dla Ciebie.

Na koniec - zrozum wreszcie o co tu chodzi. Nic mi do Ciebie, ale:
- używasz jakichś badziewnych wersji oprogramowania;
- należy więc sądzić, że podobnie badziewne masz wyposażenie (kabel);
- porywasz się bez doświadczenia na konfigurowanie najbardziej wrażliwych podsystemów auta (RCM, ew. ABS);
- takich jak Ty bez wyobraźni niestety jest niemało - ktoś musi wreszcie im przemówić do wyobraźni bo w końcu kiedyś skończy się to tragedią. Nie jesteś niestety pierwszy z komunikatem jak w poście otwierającym. Dokładnie tak samo rozpoczętych wątków pamiętam już chyba ze 3.

Więc na prawdę pograj sobie w packmana zamiast uskuteczniać taką "jazdę bez trzymanki"...
Bez żartów i bez przesady skończyć może się jak z tym kolesiem, co to bez prawka i po pijaku - za to z 7 koleżankami/kolegami w BMW "przez pomyłkę" i "na prawdę niechcący" przywalił w barierkę i spalił koleżkę w bagażniku żywcem... Też miał siebie "za takiego co to nikt mu nie podskoczy"...

To nie jest gra komputerowa - tu nie ma "siedmiu żyć"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 27-11-2017 o 13:41
tedi_k jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2017, 13:37   #8
Hooch180
ford::professional

Imię: Maciej
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019

Potem kupujesz po kimś takim auto i nawet nie wiesz co zepsuł.
Hooch180 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2017, 15:54   #9
tbs

Ale chłopcy, problem już naprawiony a wy dalej bilecie pianę. Archaiczny nie Archaiczny widać nie umiesz się przyznać do błędu i tyle. Więcej sensu nie ma już tutaj pisać bo i o czym? Tadziu będzie chwalił się kolejnymi tytułami gier a reszta będzie mu tylko przyklaskiwac bo przecież to jest fachowiec!!!!
Stary 27-11-2017, 21:59   #10
tedi_k
FCP member

Cytat:
Ale chłopcy, problem już naprawiony ...
Tobie kolego wydaje się, że naprawiony.
Przy Twoim wyposażeniu nie dał by za to 5zł...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Obyś nigdy nie dowiedział się po spotkaniu niespodziewanego TIRa, czy Ci się udało naprawić czy nie.
No i nie zapomnij poinformować o swoich nieudolnych działaniach ewentualnego kupującego Twoje autko.
Aby wiedział, że musi Twoje umiejętności rzetelnie sprawdzić w trosce o własne życie.
Odpowiedz

Zasady postowania