![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 21-05-2014
Model: htb
Silnik: 18
Rocznik: 2000
|
Witam , przeglądałem tematy i w każdym nie pojawiał się inny czynnik niż u mnie , dlatego piszę osobno( jeżeli źle zrobiłem proszę moda o podpięcie do innego tematu ).
silnik 1.6 tdci 109ps, latem wymieniane turbo silnik bez DPF fabrycznie W czwartek jak podjechałem pod dom delikatnie zaczęło coś jęczeć wraz ze wzrostem obrotów ( pomyslałem , że nieszczelność) poprawiłem opaski i niby ok przejechałem 5 km , nie było już dzwięku i nagle znowu się zaczął okazało się że turbo nie pracuje tzn po odpaleniu zaciąga sztange w dół , ale wraz z dodawaniem gazu nie podnosi sztangi. posprawdzałem dolot , nie ma nigdzie dziury , przewody podcisnienia ( powymieniałem dla pewności wszystkie łączniki gumowe) podmiana pierburga na nowy rónież nic nie dała (pomyślałem , że może pompa vacum nie daje rady , ale z drugiej strony przecież nie zaciągneła by sztangi na starcie jakby tak było) Poniżej dodaje film pracy sztangi , auto mocno kopci, na forscan nie ma błędów [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Trochę brakuje mi pomysłu co mogę jeszcze sprawdzić Zrobię jeszcze zrzut parametrów z forscan i wkleje tu , tylko na co zwrócić uwagę ? nie wiem jak odczytac te csv z forscan ale wstawie 2 ekrany ( na luzie i przy 3 tys) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pojawił mi się za to błąd ( wcześniej nic się nie pojawiało ) Cytat:
wyjąłem ten czujnik przeczysciłem ,skasowałem błąd i dupa po odpaleniu nie ma nic , zgasze i na zapłonie wyskakuje znowu błąd tego czujnika , czyli jednak bedę musiał go wymienić, lub podmienić chyba że ktoś ma inny pomysł ? |
|
|
|
|