![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-06-2013
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 Ti 120 KM
Rocznik: 2012
|
Witam.
Dziś rano zaskoczył mnie niemiły widok. Jakiś burak otarł się o moje mondeo. Z jakim kosztem muszę się liczyć, by to naprawić i czy konieczne jest malowanie całego zderzaka? Mondeo mk4 2012, kolor: frozen white Możliwe, że wiem kto to zrobił i mam numery rejestracyjne. Ile w takim przypadku mogę dostać z ubezpieczenia? zd.jpg |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-05-2008
Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2005
|
Miałem podobny przypadek.. Zobacz czy gość ma ślady po twoim lakierze. Zrób zdjęcia obu pojazdow i zgłoś zdarzenie parkingowe na policję. Takich debili trzeba tepic. Koszt naprawy w ASO to pewnie koło 1000. Mi wystawili fakturę na AC na 2500.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2008
|
W 2016 zarysował mi koleś zderzak tylny w mondeo z 2008 roku,
oddałem do aso i robili mi z ubezpieczenia gościa koszt niecałe 5000zł. Cena jak z kosmosu w tym było nowy zderzak, malowanie jakieś śrubki doliczone i czujnik parkowania. |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
ford::professional
![]() Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
|
Cytat:
Jeśli jednak uda Ci się załatwić sprawę ugodowo z gościem to albo idziesz do warsztatu zgłaszając wcześniej szkodę albo jeśli wybierzesz kasę to dostaniesz max. 500-600zł bo wymiany zderzaka nie dadzą tylko lakierowanie. Jak zamierzasz lakierować to tylko wstawiaj do aso w takiej sytuacji. Cytat:
Ostatnio edytowane przez klocolus ; 09-04-2018 o 11:19 |
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-06-2013
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 Ti 120 KM
Rocznik: 2012
|
Znajomy mechanik wycenił mi malowanie na 200 zł , bez malowania całego zderzaka. Mówił, że nie będzie śladu.
Dziś zgłaszam na policję szkodę i nie wiem jaką kwotę mam podać? podać przykładowy koszt naprawy w ASO - 1000 zł? w dodatku wycena spadku rynkowego samochodu też był doliczył jakieś 2000 zł Nie wiem jak do tego odniesie się ubezpieczyciel, ale takie dane policji mogę podać jak myślicie? Bump: Bump: a oto zdjęcia sprawdzy zrobione w dzień uszkodzenia: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wieczorem podszedłem raz jeszcze. Cwaniak zmatowił to miejsce i pomalował! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez mabradab ; 10-04-2018 o 13:07 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
|
Moim zdaniem, jeśli nie masz świadków i nie dogadasz się z facetem to marne szanse na cokolwiek. Chociaż jak już zgłosiłeś na policję to raczej gościu współpracować nie będzie.
Możesz także po numerze rejestracyjnym ustalić na stronie UFG ubezpieczyciela i z nimi porozmawiać. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
Spadek wartości rynkowej auta o 2k zł w 12 letnim fokusie z powodu zarysowania zderzaka ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#8 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta/Octavia
Silnik: 1.0 EB-PS/2.0 TDI-DSG
Rocznik: 2016/2024
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
Bo ktoś nie aktualizuje profilu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Identyczną sytuację miałem 5 dni temu, z tym że wiem kto był sprawcą, spisane oświadczenie no i dzisiaj był rzeczoznawca. W przyszłym tygodniu powinienem mieć jakąś wycenę.
A Twoja sprawa, jeśli nie ma świadków a chłop coś tam już zrobił ze swoim zderzakiem, jest raczej przegrana. Policja nic mu nie udowodni jeśli sam się nie przyzna. |
|
|
|