![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzegorz
Model: focus mk 2
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2006
|
Witam!
Mam problem z focusem MK2 1,6 16V benzyna 100km,: lekkie szarpanie występuje gdy jadę na każdym biegu oprócz 1. szarpanie pojawia się gdy jadę na niskich obrotach i próbuję przyspieszać, gdy wejdzie na właściwe obroty szarpania nie czuć. Gdy odpuszce gaz znowu zaczyna lekko szarpać. przy ruszaniu problem nie występuje. Na postoju, na biegu jałowym bardzo delikatnie falują obroty. nie mam już pojęcia co to może byc, wymieniłem: świece motokraft, przewody NGK, cewka Bosch, olej 5W30, nowy filtr powietrza, przepustnica wyczyszczona(nie była zanieczyszczona), wiem że w tym aucie niema EGRu i silnika krokowego. Bardzo proszę o pomoc, może ktoś z was miał podobny problem? Błędów żadnych niema. wcześniej palił sie check-byłem w warsztacie i na kompie wykazało że katalizator do wymiany poniważ na niskich obrotach sobie radzi, ale na wysokich ma problem, wykasował błąd. gdy wróciłem do domu zobaczyłem filtr powietrza ( był tak zanieczyszczony ze chyba nic przez niego nieszło) wiec go wymieniłem. teraz jezdze juz jakieś 1500 km i check sie niezapala tylko te szarpanie juz mnie dobija. Proszę o pomoc |
|
|
|