![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Robert
Model: C-max
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011
|
Cześć wszystkim może się ktoś orientuje jak rozszyfrować cyfry na akumulatorze jaka jest data produkcji. Wygląda na w miarę nowy a na forscan pokazuje ponad 4095 dni ekspoatacji.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Bump: |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Czy nowym zakupem jest zakup akumulatora czy samochodu? Nie wiem jak w tym aucie, ale w innych Fordach po wymianie akumulatora robi się reset BMS => czy tu występuje i czy był resetowany 4095 dni to 11 lat pozdrawiam Arturek
|
|
|
#3 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
W Cmax mk2 jest BMS wiec od 11lat nikt tego nie zerował.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Robert
Model: C-max
Silnik: 1.6
|
Ok , ford to rocznik 2011 czyli do 2025 akumulator raczej by nie wytrzymał tyle czasu .Ktoś zakupił nowy akumulator i zamontował lecz nie zresetował BMS. Pytanie czy zrobić reset BMS ? czy nie.Zmieni to coś
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Po 1k km reset BSM niczego już nie zmieni, aku od dawna traktowane jako "własne,nauczone".
Jak to 1.6 wolnossący to mozna wykastrować mu BMS, będzie lądował 14.3-14.5V i to jest zdrowsze dla aku. Właśnie przełamałem się i doktoryzuje się na trzech sztukach aku tej samej firmy. 3-letnia gwarancja, fabryczne korki serwisowe. Nowy ma 112% procent deklarowanej pojemności. 3latek 75% i ubytek elektrolitu, dolałem, sprawdzilem gęstość, ładuję ponownie. Ostatnio edytowane przez Antej ; 11-05-2025 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andrzej
Model: Ford C-Max MK2
Silnik: 1,6 EB 150>182KM
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] + do porównania jeszcze tydzień i rok wybity na klemie minusowej U mnie dla dwóch akumulatorów Varta się sprawdziło. |
|
|
|
|