![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 duratec he MI4
Rocznik: 2008
|
Witam pisze z prośbą do osób obeznanych z tym silnikiem mam problem robię mondeo mk4 2008 2.0 Duratec HE oznaczenie MI4 wypalił sie zawór na lpg po zrobieniu głowicy zablokowaniu silnika od razu byla kolizja i nie dzialal jeden gar takze wszystko znowu rozebrane i teraz mam pytanie czy ktos z was robil juz takie cos i wie gdzie dokładnie znajaduja sie blokady w tym modelu i jak to uczynic ?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
odwazny jesteś skoro rozbierasz silnik a nie wiesz gdzie są miejsca na wkręcenie blokad. Temat był dość opisywany na forum trzeba tylko poszukać.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Silnik: 2.0 duratec he MI4
Rocznik: 2008
|
za pól osią i na górze na wałkach także miałem podstawy do poczucia sie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. btw sugerowałem sie tym:
Ostatnio edytowane przez MlodySpec ; 28-06-2018 o 16:37 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
![]() Imię: Krzysiek
Model: wszytkie fordy 2,7 lubie , Mach-e podstawa
Silnik: TDCI PB , obecnie 2.0 ecobost 243
Rocznik: 2020-----2023>>>>>
|
i blokady musza miec odpowiednia dlugosc, a jak nie to trzeba pomyslec!! gdzie jest pierwszy tlok, kiedy jest w gorze, jaki ma cykl itd, i bez blokad ustawisz
|