![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jakub
Model: Focus II
Silnik: 1.8
Rocznik: 2008
|
Witam,
Mam problem z praca silnika na jałowym biegu w moim MK2 1.8 benzyna z 2008 Gdy silnik się dogrzeje wolne obroty spadają mi do ok 500-250, oprócz tego pracuje równo. Dodam że mam do wymiany chyba łożysko oporowe lub wysprzeglik bo jak mam lekko wciśnięte sprzęgło świszczy. Wątpię jednak że to jest przyczyną.Filmik: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Co jest nie tak? Ostatnio edytowane przez Bubanh ; 21-03-2022 o 21:22 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Dariusz
Model: Fokus MK2
Silnik: 2,0 PB
|
te obroty to tak same podskakują ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Nie nie to ja dodaję gazu, chodzi o to że wolne cały czas trzymają się tak nisko
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Ford Focus MkII Silver X
Silnik: 1.6 Ti-Vct 115 KM
Rocznik: 2007
|
Witam. U mnie problem występuje po porannym rozruchu przy niskich temperaturach. Po ruszeniu z miejsca i wrzuceniu na luz obroty zaczynają skakać od 2000 aż do zgaśnięcia auta. Zapala się wtedy kontrolka ładowania akumulatora. Wciśnięcie sprzęgła pozwala na utrzymanie auta w ruchu. Co może być przyczyną. Sytuacja ma miejsce po odpaleniu auta z rana. Przy następnych odpaleniach jest normalnie i obroty tak nie wariują. Proszę o pomoc na co zwrócić uwagę. Na komputerze brak jakichkolwiek błędów. Świece wymienione 3 miesiące temu na Bosch bo wcześniejsze były zalane.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
orroz nie wiem w jaki sposób to jest odpowiedź na mój tematGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ogólnie chyba nikt tu nie umie pomoc więc temat do zamknięcia.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FCP member
![]() Imię: Dariusz
Model: Fokus MK2
Silnik: 2,0 PB
|
wygląda tak jak by sterownik miał zadane takie obroty po rozgrzaniu dąży do nich
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Jones_1 dziękuję we wtorek wjeżdża na warsztat będziemy kombinować.
|
|
|
|