![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: mondeo mk2
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1997
|
Witam problem jest taki jak w tytule ostatnio jak jechalem podczas burzy zauwazylem ze woda dostaje sie do wnetrza auta przy nogach pasazera tak gdzies z gory mial moze ktos taki przypadek u siebie jak tak to jak sie tego pozbyc aha i jak tak cieklo to bez klimy nie dalo sie jechac bo jak byla wylaczona to parowaly strasznie szyby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1996
|
Funkcja "szukaj"-filtr kabinowy(przeciwpyłkowy)
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-08-2008
Model: Focus MK2 Zetec Climate
Silnik: 1.6 115 km
Rocznik: 2005
|
to nie filtr kabinowy. mialem to samo. masz nieszczelne podszybie. mozesz to zrobic sam na chama silikonem albo oddac do aso, ja wybralem ta druga opcje i zaplacilem 180 zl. woda juz sie nie leje :> a i warto zrobic to jak najszybciej, bo w schowku pasazera jest skrzynka z bezpiecznikami. woda + prad, hmm...
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-08-2008
Model: Focus MK2 Zetec Climate
Silnik: 1.6 115 km
Rocznik: 2005
|
to moze to nie sa bezpieczniki, ale jest tam cos elektrycznego :>:>:> wiec problem dostania sie wody do instalacji elektrycznej pozostaje.
pzdr |
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: mondeo mk2
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1997
|
Ja słyszalem ze pod filtrem kabinowym jest kanal odprowadzajacy wode i ze moze byc zapchany i dlatego zalewa mi do środka
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-05-2008
Model: Mondeo MK2 kombi GHIA
Silnik: 18 TD ENDURA
Rocznik: 1998
|
Witam!! U mnie też była tam woda, ale to dlatego, że był zapchany wężyk od skraplania klimatyzacji..
A co do kanału odprowadzającego, to gdzie dokładnie on jest, bo mi strasznie szyby parują jak jest wilgotno na zewnątrz (deszcz, śnieg).. myślałem że to dlatego, że mam na jednych drzwiach nieszczelną uszczelkę, ale jak tak czytam, to mogę mieć zapchany ten kanał.. Ostatnio edytowane przez matgolab ; 14-04-2009 o 12:26 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Adam
Model: Mondeo kombi [MK2]
Silnik: 2.0 LPG
Rocznik: 1998
|
Filtr kabinowy mocowany jest w plasikowym kołnierzu. Ten kołnierz powinien szczelnie przylegać do grodzi kabiny. Jeżeli przestał przylegać (zbutwiała uszczelka) to w czasie deszczu woda zacznie dostawać się do kabiny od strony pasażera.
Ja tak miałem i załatwiłem to odkręcając ten kołnierz i dając w miejsce starej uszczelki grubą warstwę silikonu jako podkładkę/uszczelnienie.
|
|
|
#10 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-08-2007
Model: Ford Mondeo MKI
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 1995
|
Woda w nogach pasażera to standard w naszych mondkach. Tak jak przedmówcy piszą powodem jest uszczelka zbutwiała od filtra kabinowego pod podszybiem. Lało sie w moim MK2 i mojego taty MK1 zarówno w jednym jak i w drugim przypadku powód jeden USZCZELKA.
|