![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mirosław
Model: fokus
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2003
|
Jak wkleić boczną szybę . Witam , pisze pierwszy raz , może jakoś mi wyjdzie. fokus kombi mkI 2003r. wybiłem tylną szybę boczną klejoną do karoserii. kupiłem używaną , oczyściłem ze starego kleju , krawędź blachy oczyściłem,i co dalej?.Jak prawidłowo wkleić szybę i na jakim kleju ,proszę o nazwę i markę.
Z góry dziękuje za podpowiedzi Ostatnio edytowane przez SRS ; 01-05-2018 o 15:57 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: NGA
Rocznik: 98
|
Klej do szyb, taśma klejąca, druga osoba do pomocy albo uchwyt (przyssawka) do szyby.
Nakładasz klej i wkładasz szybę. Tyle. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
To może dopisz jeszcze do czego ta taśma klejąca bo trochę pobieżnie ten opis .
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Można zrezygnować z taśmy jesli jestes w stanie przez godzinę trzymać nieruchomo szybę ze stałym dociskiem.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: Rafał
Model: ford focus 3 i pół
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2017
|
Nie zapomnij o porządnym odtłuszczeniu,a przede wszystkim o primierze. Odtłuszczenie usuwa wszelkie tłuszcze i silikony,primier zwiększa przyczepność kleju do podłoża.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-11-2006
Model: Focus MK1
Silnik: 1,8pb
Rocznik: 2002
|
Zebrać stary klej, odtłuścić szybę i karoserię.
Primer na budę i szybę, potem klej na budę. Do ustawienia dylatacji wyprodukuj kilka kołków, wymiary weźmiesz z drugiej strony auta. Sama taśma nie utrzyma szyby. Zwróć uwagę, zeby krawędź szyby chowala się za drzwi, bo będzie szumiało. Na koniec przykleić taśmę z góry w 2 miejscach Ogólnie taniej będzie podjechać do szklarza, zapłacisz może z 50,- Klej i primer wyjdzie drożej jak sam kupisz. |
|
|
|