![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Mk1 3d
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 2000
|
Witam, kolejny problem z focusem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wakacje, trasa 500km, powrót. Nie oszczędzałem auta na całej trasie, ale jechałem krajowkami caly czas. Na A1 pozwoliłem mu jechać tyle, ile szedł na 1/4 gazu, czyli właściwie do końca. Po 40min zjechałem dolac płynu do spryskiwaczy, no i moim oczom ukazał się zapocony wtrysk numer 1 od lewej. Wczesniej się nie pocił, rzadko też przekraczałem 3100rpm, na autostradzie raczej niżej niż 4 nie schodził. Zauważyłem też, że srubunek tego wtrysku jest "nowy", tzn brak oznak utlenienia, reszta sucha i "biała". Brać się za to, czy znowu mechanik? Dopiero co włożyłem 1.5k w hamulce, więc wolałbym sam podziałać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do mocy, zauważyłem, że jadąc prosto miewał humorki, raz 170 i ani kilometra więcej, a raz 200 i szedł dalej, mimo poziomej nawierzchni. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: Ford fiesta mk4, mondeo mk4
Silnik: 1.8MTDI/170KM 2.0TDCI/140KM
Rocznik: 1998/2010
|
Sprawdź rurki przelewowe, i dokręcenie nakrętki przewodu stalowego.
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: Ford fiesta mk4, mondeo mk4
Silnik: 1.8MTDI/170KM 2.0TDCI/140KM
Rocznik: 1998/2010
|
Możesz dokręcać, ale nie używaj do tego metrowej przedłużki - zrób to z czuciem.
Generalnie jednak jak tam się coś sączy, to albo przelewy, albo uszkodzony przewód stalowy. Nakrętki generalnie rzadko się odkręcają, ale można oczywiście to sprawdzić.
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
Zaniepokoił mnie też dźwięk jaki dochodził z rozrządu przez ok. 30sekund po rozruchu silnika stojącego przez dobę bez ruchu - jakby skrzypienie? Rozrząd wymieniany ok 60kkm temu. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|