![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: edward
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 1,6
Rocznik: 2007
|
Nie dziala otwieranie i zamykanie z kluczyka.
Autko oddalem do warsztatu byl problem.z odpalaniem. Mechanik wyciagal rozrusznik wiec i odpinal aku. Po naprawie nie dziala otwieranie i zamykanie z kluczyka. Wkladajac kluczyk do zamka centralny zamyka wszystkiw drzwi. Zgodnie z instrukcjami jakie znalazlem na forum typu przekrecani kliczyka w stacyjce z pozycji 0 na II nie dziala. Odlaczenie aku na dluzej rowniez nie dalo efektu. Baterie w kliczyku wymienilem z nadzieja ze moze to bateryjka siadla ale to tez nie to. Moze ktos jakis pomysl ma? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo limuzine
Silnik: 20 tdci
Rocznik: 2o10Andrzej
|
Nie działa zamykanie drzwi kierowcy z kluczyka
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-02-2016
Model: mondeo mk4
Silnik: diesel
Rocznik: 2009
|
mam podobny problem, otóż kiedy zamykam drzwi kluczykiem wszystkie drzwi się zamykają a z pilota zamykają się wszystkie oprócz drzwi kierowcy . Rygiel po naciśnięciu pilota delikatnie się porusza jakby go coś blokowało
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
U mnie w ogole pilot nie dziala. Centralny zamyka tylko jak zamykam zamkiem. A pilot nie zamyka nic. Sygnal na pewno wysyla bo sprawdzilem. Pytanie dlaczego to kodowanie z przekrecaniem kluczyka w stacyjce u mnie nie daje zadnego efektu. 4 razy 5 razy 6 razy nie ma znaczenia nic sie nie dzieje
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
Zakładam, że taką oczywistość jak sprawdzenie bezpiecznika od odbiornika centralnego sprawdziłeś?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Tak sprawdzalem i od odbiornika i od drzwi wszystko ok. Jeszcxe na wszelki wypadek wymienie od odbiornika ale sadze ze na darmo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
U mnie kiedyś był problem z kodowaniem, a ruszyło właśnie dopiero jak na kilkanaście sekund odpiąłem bezpiecznik od centralnego.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Niby odpinalem ale moze za malo byl wyciagniety. Wypne go na dluzej.
|
|
|
|