![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Phoenix
Model: Mondeo
Silnik: diesel 2.0
Rocznik: 2010
|
Stare rozbite lusterko boczne lewe ma:
- wtyczkę 12 pinową (2 rzędy po 6 pinów) - obsadzone jest w niej (od strony lusterka) 6 przewodów odpowiednio: 1 - żółty 2 - niebieski 3 - pomarańcz 5 - czarny 6 - czarny z cienkim żółtym paskiem 7 - brązowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nowe lusterko które kupiłem ma: - wtyczkę 8 pinową (2 rzędy po 4 piny) - obsadzone jest w niej 8 przewodów (czyli pełna obsada) odpowiednio: 1 - zielony 2 - biały 3 - czerwony 4 - pomarańczowy 5 - brązowy 6 - żółty 7 - niebieski 8 - szary Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nowe to raczej zamiennik (niska cena) i jedyną różnicą względem starego jest to, że posiada podświetlenie na dole od spodu którego moje stare nie miało. Reszta funkcji czyli: ogrzewanie, elektryczne sterowanie, kierunkowskaz podobno posiada. Moje pytanie brzmi: Jak dokonać przełożenia pinów z nowej wtyczki (8 pin) do starej wtyczki (12 pin) by to wszystko pasowało i działało? Ostatnio edytowane przez Phoenix ; 03-09-2018 o 20:00 Powód: Dokładam fotki wtyczek starej i nowe |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
moim zdaniem nie musisz nic prekladac. Podlacz po prostu i zobacz czy dziala. Nie powinno sie nic stac .dodatkowe przewody sa od podswietlenia . A ze inne kolory to jak piszesz ze to zamiennik to moze tak byc.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Ok.
Tyle że to dwie różne podobne ale różne i w tym mój problem |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
na pewno masz lusterko od mondeo? Wtyczki musza byc takie same . Czy oryginal czy zamiennik.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
|
Są lusterka (nawet oryginalne), które różnią się wtyczkami.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Czyli w drzwiach wystepuja rozne gniazda? Kilka lusterek rozbieralem ale wszystkie mialy takie same wtyczki. Ale nawet jesli tak moze byc to rozebrac lusterka i zobaczyc gdzie jakie kable ida i odpowiednio przelozyc.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
wyedytowałem pierwszy post i dodałem fotki wtyczek i widok kabli z obu lusterek, tak by było jasne o czym piszę
może łatwiej będzie wyjaśnić Wam o co mi chodzi i otrzymać dzięki temu pomoc |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Nie spotkałem takiej wtyczki w lusterku od mondeo mk4 a trochę tych lusterek rozebrałem bo kombinowałem u siebie i robiłem elektrycznie składane i dodawałem kierunkowskazy w lusterku. rozbierałem tez lusterka od focusa mk2 po lifcie i właśnie tam była taka wtyczka jak u ciebie w zakupionym lusterku. gdzie kupiłeś to lusterko? Może ktoś przełożył okablowanie albo samą obudowe?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Kupiłem na all...ro.
wcześniej dzwoniłem i gość był pewny że ma do mondeo mk4 lift. Taki byl opis aukcji i tak jest też napisane na pudełku w którym przyszła paczka. W takim razie dodatkowe pytanie: Czy takie lusterka są zamienne pomiędzy Focus a mondeo? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Lusterka są zamienne ale po przełożeniu obudowy lusterka z tzw stelażem. trzeba też przełożyć okablowanie.W focusie jest też inny element mocujący do drzwi ale samo lusterko można przełożyć. sam tak robiłem bo potrzebowałem stelaż ze składaniem elektrycznym , który włąsnie mam z focusa. Oczywiście musiałem przełożyć też okablowanie.Wrzuć fotkę całego lusterka
|
|
|
|