![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Aleksander
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
Witam, posiadam s-maxa w wersji Titanium z 2006 r. Macie u siebie domykanie szyb z kluczyka? W poprzednim aucie miałem ale po rozladowaniu akumulatora i odpalaniu na kablach przestało działać więc może w s-maxie stało się to samo? Mógł się spalić jakiś bezpiecznik? Szyba kierowcy zamyka się do końca tylko przy trzymanym przycisku gdzie w pozostałych wystarczy tylko nacisnąć i zamykają się do końca.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-11-2010
Model: Smax
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017
|
Witam.Okresl o co ci chodzi...Piszesz ze nie domyka z kluczyka a zaraz potem o przyciskach zamykajacych okna....To nie domyka z kluczyka czy z panelu drzwiowego sterowania szybami ?U mnie domykanie z kluczyka polega na przytrzymaniu przycisku zamykania auta przez jakies 3 sekundy i wszystkie otwarte szyby automatycznie sie zamykaja. Co do domykania szyb z panelu drzwiowego to potrafi sie system rozkodować i wtedy faktycznie trzeba trzymac przycisk az sie szyba domknie albo otworzy. Było o tym pisane jak zakodowac by działało jak należy /z tego co pamietam to szybko,kilkukrotnie guzikiem do góry w czasie paru sekund - przy wlaczonym silniku oczywiscie/Pzdr!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Aleksander
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
...z automatu wcisnalem dodatkowy wątek. Jeżeli chodzi o domykanie z kluczyka-wiem ze trzeba dłużej przycisnac przycisk i się domykaja. Tylko u mnie tak się nie dzieje. Zastanawiam się czy nie posiadam tej funkcji czy mogło coś się spalić tak jak w poprzednim moim aucie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomek
Model: NieFord-Skoda Octavia vRS
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2016
|
Po VIN sprawdzisz,czy masz ten global locking.Jak brak to można spróbować zaprogramować pewnie to w ASO.
http://s1069.photobucket.com/albums/u468/cliner66/ http://forum.fordclubpolska.org/album.php?albumid=786 --------------------------------------------------- 269KM/429Nm by Heko(było),następne(było) 275KM/427Nm...jest 324KM/483Nm... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
A to jest jeszcze jakieś inne domykanie poza tym że wciskam guzik pilota przez 3 sek i sie zamykają/otwierają wszystkie szyby?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#6 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomek
Model: NieFord-Skoda Octavia vRS
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2016
|
Na korbkę?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://s1069.photobucket.com/albums/u468/cliner66/ http://forum.fordclubpolska.org/album.php?albumid=786 --------------------------------------------------- 269KM/429Nm by Heko(było),następne(było) 275KM/427Nm...jest 324KM/483Nm... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Cytat:
http://forum.fordclubpolska.org/show...%26amp%3Btrics |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-10-2010
Model: byly dwa S-Maxy, jest Mazda CX-5
Silnik: był 2.5T, był 2.0 EB 240PS, jest 2.5 NA
Rocznik: był 2007, był 2012, jest 2016.
|
Napiszę po raz kolejny:
zaprogramuj wszystkie szyby: domknij klawiszem na drzwiach (przytrzymaj do zamknięcia) po czym zaraz po zamknięciu kilkukrotnie machnij przełącznikiem w pozycję "zamykanie". Powtórz dla każdej szyby. Po zaprogramowaniu domykanie/otwieranie z kluczyka (przytrzymanie guzika na pilocie przez kilka sekund) powinno działać.
|
|
|
|
#9 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-03-2011
Model: Fiesta, Smaxio
Silnik: 1.25 16V, 2.0 TDCi
Rocznik: 2004, 2006
|
Witam.
Podepnę się pod ten temat choć u mnie problem trochę inny. Po zaprogramowaniu automatycznego zamykania okna kierowcy (z wnętrza) w różnych sytuacjach, do ponownego programowania przestaje ono działać. W pozostałych oknach działa to cały czas tak jak i działa cały czas we wszystkich oknach automatyczne otwieranie. Czy winę za to może ponosić moduł komfortu czy szukać przyczyny gdzie indziej? Dodam, że wiązkę przewodów już próbowałem dociskać. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: piotrek
Model: s max
Silnik: 2.0 tdci 140 km
Rocznik: 2007
|
witam mam problem z tylną szybą w moim smax ,po otwarciu i ponownym zamknięciu szyba zamyka się do połowy i opuszcza z powrotem i tak kilka razy i dopiero się zamknie proszę o poradę dziękuje pozdrawiam
|
|
|
|