![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-09-2016
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
|
Hej, mam nadzieje ze ktoś wesprze mnie swoją wiedza bo już kończą mi się pomysły.
W moim Mondeo TDDI 115 km miałem turbo ze stałą geometrią. Wymieniłem ją na zmienną. W ramach wymiany dołożyłem przepływomierz, zawór sterujący gruszką, wiązkę oraz komputer z kluczykiem. I teraz najgorsze bo nie chce odpalić. Wkładam kluczyk, przekręcam na zapłon i kontrolka immo najpierw się świeci ciągłym sygnałem a po 2-3 sekundach mruga jak oszalała. Rozrusznik kręci, silnik nie odpala. Wiem że jak kontrolka immo mruga to zły kluczyk. Nie rozumiem co oznacza to że najpierw się zapala a potem mruga. Gdy próbuje starym kluczykiem to od razu mruga i rozrusznik nie kręci. Słyszałem ze niby trzeba zaadaptować pompę wtryskową np. przy wymianie sterownika ale nie słyszałem że je brak nie pozwala odpalić. U mnie pompa została stara natomiast sterownik jest z innego auta. Dodam jeszcze że gdy zamontuje stary komputer od stałej geometrii i użyje kluczyka od niego to autko odpala bez problemu i jeździ tylko ma muła. Pomożecie? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jaro
Model: MK3
Silnik: TDDi 2.0
Rocznik: 2001