![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-04-2018
Model: focus
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2012
|
Pomocy, samochód właśnie wrócił od mechanika, który się poddał :/ focus mk3 1.6 TDCi od jakiegoś czasu wyskakują różne błędy, których nie można usunąć ( błędy w załączniku) samochód ciężko odpala a jak już odpalił to strasznie się dławi wpada w tryb awaryjny i ciężko reaguje na pedał gazu. Wymieniona przepustnica i sprawdziany sterownik. Może ktoś miał podobny przypadek?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Trzeba ze schematem sprawdzić poziom napięcia odniesienia (5V pewnie). Możliwy problem z masami lub coś w wiązkach zgniło.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] To tylko samo streszczenie i finał, ponieważ większość akcji rozgrywała się poza forum. Było mi o tyle łatwiej w tym uczestniczyć, że mam w domu 3 auta z różnymi silnikami benzynowymi Sigma. Kolega pisał co ma, ja sprawdzałem co ma być i poszło. |
|
|
|
|