![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Witam, moja tylna wycieraczka zaczęła wolno chodzić więc postanowiłem ją przesmarować, żeby się nie zatarła. Odkręciłem mechanizm oraz obudowę jednak nie wiem jak zrobić serwis tego sworznia. Trzeba go jakoś wybić? Opatulony jest w jakąś gumę, a raczej jej nie ściągnę.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przyglądam się też aukcjom tego mechanizmu i sworzeń nie ma takiego zgrubienia w dolnej części jak u mnie. Chyba do wymiany jest ten mechanizm, jak rozumiem to zgrubienie to zatarcie? Ostatnio edytowane przez wojciech.k ; 28-10-2018 o 17:43 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Focus MK2 Lift
Silnik: 1.8 TDCi 115KM
Rocznik: 2009
|
Tego zgrubienia nie powinno być, to częsta usterka tych mechanizmów że "puchną" w tym miejscu i się uszkadzają.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-09-2015
Model: Focus Mk2
Silnik: 2.0 TDCi 136km
Rocznik: 2005
|
Cześć, przyłączę się do tematu. U siebie mam podobny problem, mechanizm u mnie wygląda podobnie - jest na dole spuchnięty. U mnie tylna wycieraczka już w ogóle nie działa. Czy winny może być właśnie ten mechanizm? Na aukcjach widziałem używki za 20 złoty, więc bardzo tanio, podmiana na inny używany załatwi sprawę?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Ośka rdzewieje pod chromowaną powłoką, puchnie i zakleszcza się w tulei plastikowej, co widać na zdjęciach, można to wybić od strony przykręcania wycieraczki, ale uważaj na sklepanie gwintu.
Ostatnio prawie doktoryzowałem się z budowy tego elementu. Mając 3 na stole z innego forda wyszły uszkodzenia: -spuchnięta ośka -zaspawana od rdzy metalowa zębatka na osi z przekładnią -za duże tarcie na osi dużej zębatki plastikowej (całość działa ale pali bezpieczniki nawet 15A, na 20A kable się grzeją ale idzie) -spalone szczotki silniczka Chyba pierwsze trzy usterki są u Ciebie. Na zdjęciu widzę komutator ale gdzie są szczotki? Czy mozesz wstawić ich zdjęcie to może będę mógł takich użyć u siebie. Ostatnio edytowane przez Antej ; 29-10-2018 o 12:41 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Zrobię zdjęcie jak dzisiaj wykręcę ten zgrubiały mechanizm (Druga część ze szczotkami wygląda bardzo dobrze). Rozumiem, że jak już mamy to zgrubienie to można to dać tylko na śmietnik? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji