![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Fiesta & Focus
Silnik: 1.4 Pb 1.0 EB
Rocznik: 2009 2016
|
Witam,
Ostatnio byłem zmuszony wziąć zapasowy kluczyk(bez pilota) od auta i byłem zdziwiony że nie mogę odpalić auta(dioda immo szybko mrugała) O ile pamiętam to 2 lata temu po zakupie auta kluczyk działał. Pierwszy kluczyk mam z pilotem centralnego zamka, wymieniałem w nim tylko baterie i ogólnie nie ma z nim problemów. Czy jestem w stanie sam zaprogramować (czy jak to się zwie) transponder w kluczyku do immo? czy trzeba podjechac do kogoś kto w tym siedzi? Ewentualnie prosiłbym o jakieś namiary na kogoś kto nie zrobi mi tego za miliony. Mieszkam 60km od Poznania z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Forscan chyba zrobi PATS programing, pobieżnie przejrzałem logi i raczej tak.
Kwestia co wysypało stary klucz |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus 1,6 tdci; Fusion 1
Silnik: 1,6 ON; 1,4 Pb
Rocznik: 2012; 2004
|
Forscanem da radę, trzeba mieć dwa sprawne klucze, kody do programowania. Raczej nie powinien wywalić klucza już dopisanego, chyba że coś się stało z kluczem. Spróbuj go kilka razy użyć i bez żadnych metalowych elementów przy kluczu.
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
To bardziej klarownie, bo to tylko dopisanie klucza.
Obecny klucz ok, plus kluczyk ze sprawnym immo, wiec do weryfikacji jaki stan jest tego odrzucanego (brak immo, uszkodzne immo, niesparowane immo), forscan z pełną licencją, kabel np els27 (taniej nie warto, drozszego nie warto). W Poznaniu znajda sie tacy co ogarną, a jak masz szansę na wizytę w Bydgoszczy to tez dam radę, zapasowe klucze mam. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
Model: Fiesta & Focus
Silnik: 1.4 Pb 1.0 EB
Rocznik: 2009 2016
|
Dziękuję za rady, zamówię elm327 i zobaczę czy coś zdzialam. Ewentualnie poprobuje jeszcze z klucxykiem może zaskoczy
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
nie elm327, czytaj uważnie, bo kupisz drogie byle co i ostatecznie kabel nie zrobi tego co masz do zrobienia
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Czyli viakenem nie da sie tego ogarnąć ???? przecież dopisywanie w fiescie mk7 działa na takiej samej zasadzie jak do focusa mk2.
Mam racje ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Da radę, tylko po co płacić za zieloną obudowę 30% ceny.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::expert
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Kupujesz sprawdzony produkt z gwarancją która nie jest jedynie na papierku. Mam kilka interfejsów od Viakena i nawet korzystałem z gwarancji.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Rob jak chcesz, gwatancja kiedys sie konczy, a taki kabel w hurcie jest wart 1/4 tej ceny.
Kabel ubiles, bo go podkrecales do focccusa co sam gwarant Ci odradzał. Ten kabel nie jest cudotworczy, sa tansze alternatywy, co udowodniono. Ostatnio edytowane przez Antej ; 19-11-2018 o 21:52 |
|
|
|