![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-11-2018
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 benzyna 96 KM
Rocznik: 2012
|
Witam,
Mam problem ze swoją fiestą. Na wolnych obrotach auto dlawi się, falują obroty, czasem gaśnie. Problem występuje tylko na zimnym silniku, na ciepłym wszystko jest super. Na desce rozdzielczej brak błędów, po podpięciu do komputera również. Samochód nie posiada gazu. Ma tylko 47 tys. km przebiegu. Mam go od nowości. Wymieniłem świece, cewke oraz kable i jest to samo.Jeden z niezależnych warsztatow poddał się, Teraz auto stoi już 3 tydz w ASO Forda i wygląda na to że też się poddadza. Może ktoś miał jakiś podobny przypadek, ewentualnie jest w stanie coś doradzić. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Kozi433 ; 30-11-2018 o 02:20 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
Model: Focus
Silnik: PNDD + LPG
Rocznik: 2018
|
A do przepustnicy ktoś zaglądał? Może wystarczy umyć. A czujnik temperatury sprawdzał?
Ani jedno, ani drugie może nie pokazać błędów, ale już prosty Forscan pokaże jak pracuje przepustnica i czy faktycznie zimny silnik (a właściwie chłodziwo) jest zimny według czujnika. |
|
|
|