![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
FORD EXPLORER VI 3.0EB PHEV 457KM(SYST.), 820NM, 4x4, AUTOMAT 10. biegowy. Roczniki 2022+
Jakie ma to auto słabe strony? Ale prawdziwe (potwierdzone) dane bym chciał poznać. Nie jakieś opowieści dziwnej treści. Kwestie wyglądu/prezencji proszę sobie darować. Kwestie ceny proszę sobie darować. O gabarytach i DMC wiem. O dosyć długim czasie ładowania wiem. O Fordowych babolach, czyli plastikowej tandecie i niedoróbkach tego samochodu, też już co nieco wiem. Interesują mnie wyłącznie kwestie awaryjności, szczególnie silnika (silników), skrzyni biegów, baterii, zawieszenia. Oglądałem kilka filmów-recenzji. Nikt raczej nie pisze krytycznie o najważniejszych dla mnie kwestiach, tj. o silniku i skrzyni. Jakoś nikt nic nie mówi o zawieszeniu (szczególnie o jego awaryjności), może dlatego, że to dosyć młode auto. Jak tak sobie przeglądam dostępne EXPLORERY używane w tych rocznikach, to nie widzę (po VIN), żadnych dostępnych akcji serwisowych, poza SYNC3. Macie jakieś merytoryczne uwagi? Ostatnio edytowane przez Parch ; 24-04-2025 o 11:23 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Nic się chyba nie dowiem konstruktywnego od forumowych specjalistów od motoryzacji wszelakiej.
Poszperałem na zagranicznych forach i niestety chyba jednak Explorerka nie kupię. 10R80 i jej "hybrydowa" odmiana 10R80MHT, jawi się wśród użytkowników (Ford/GM), jako bomba z opóźnionym zapłonem. Poważne problemy pojawiają się już przy 50k km przebiegu. Ostatnio edytowane przez Parch ; 13-05-2025 o 02:27 |
|
|
|