![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-06-2013
Model: Fiesta Mk6
Silnik: 1.3
Rocznik: 2002
|
Witam, kolejna dziwna sprawa z moją Fiestą :/ otóż od jakiegoś czasu dzieje mi się tak że głównie na zimnym (choć na rozgrzanym tez się zdarzyło ale rzadziej) podczas końcowej fazy hamowania podczas gdy już wciskam sprzęgło obroty na ~pół sekundy, sekundę spadną na ok. 500 obrotów i jak mam ustawioną dmuchawę np. na 2 lub 3 to słychać że chwilowo ją przydusi po czym wskakują na normalny tryb czyli ok 800., dzieje się to też podczas końcowego hamowania na luzie bez sprzęgła, był już czyszczony silniczek krokowy, przepustnica, wymienione świece i cewka. Dodam że jakieś 2 miesiące temu wymieniałem czujnik temperatury cieczy ale niewiem na jaki i niewiem czy to zaczęło się robić po jego wymianie, co jeszcze można by sprawdzić, dodam że auto jeździ normalnie, nie gaśnie lecz trochę mnie to zastanawia
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: X-Back
Silnik: 0.4 mV
Rocznik: 2087
|
Diagnostyka komputerowa, podaj kody błędów pełne z sekcją bit.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Auto było diagnozowane w warsztacie błedy podobno wykasowane wgrana jakaś aktualizacja oprogramowanie, nie pomogło
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Cewka jakie ma objawy gdy umiera ?
|
|
|
|
#6 |
|
|
Aktualizacja oprogramowanie sterownika? silnika jaka dokładnie nie wiem. A cewka jakie ma objawy nie wiem, warsztat stwierdził że była pęknięta cewka i trzeba wymienić
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Ja nie mam już pomysłu na problem z nieodpalaniem raz na jakiś czas. Bledow zero.... Aku nowe, kable posprawdzane... Został rozrusznik
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#10 | |
|
|
Cytat:
Natomiast padająca cewka nie tylko sprawiała by problem przy odpalaniu, ale i dawała znać podczas jazdy (np nierówne obroty/praca silnika, mniejsza moc. To Ty pisałeś o wodzie w świecach. Skoro tak bardzo zalało silnik to przewody też mogła uszkodzić, albo wtyczkę. Np jest taka jedna o nazwie C-800 w schemacie, gdzie łączą się przewody od immobilisera, PCM, cewki i pompy paliwa. |
|
|
|
|