![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Mondeo MkV
Silnik: 2.0 TDCI 150 KM
Rocznik: 2016
|
Witam wszystkich - to mój pierwszy post na tym forum mimo, że Fordami służbowo jeżdżę od 9 lat i zrobiłem nimi ok. 660 kkm (Focus x 1 i Mondeo x 3).
Aktualnie mam Mondeo MkV z 2016 roku i audio jeszcze z tym mniejszym jednokolorowym wyświetlaczem (zwykły a nie dotykowy). Mam taki problem z odtwarzaniem plików z pendrive (mam jedno gniado USB w schowku pod podłokietnikiem) - nałogowo słucham audiobooków w formacie MP3 zgranych na pendrive - oczywiście elegancko w osobnych katalogach. W tej chwili mam tak, że mimo że słuchałem np. pliku 68 z 91 w katalogu X to po wyłączeniu samochodu i kilku minutach przerwy (przy krótkich przerwach 2-3 minuty problem nie występuje) system resetuje mi odtwarzanie i zaczynam od ścieżki 1 w pierwszym katalogu. Nie pomaga pauzowanie czy przełączanie na radio przed wyłączeniem samochodu - i tak system się resetuje i zaczyna odtwarzanie od zera. Aczkolwiek po włączeniu jeszcze przez sekundę-dwie system widzi ten plik ale potem resetuje się. Próbowałem "złapać" go w tym czasie na pauzę ale bez skutku. Uznałbym, że może i tak musi być gdyby nie to, że kilka audiobooków wysłuchałem "normalnie" tzn. wieczorem parkuję, wyłączam samochód i rano zaczynam słuchanie od tego miejsca. W ustawieniach przez ten czas nie było nic grzebane. No więc gdzie szukać przyczyny ? Oczywiście robiłem już resetowanie USB. Ostatnio edytowane przez Tomo73 ; 22-09-2016 o 12:38 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
A dlaczego kolega nie pojedzie do serwisu, z nowym autem na gwarancji? Niech się serwis martwi, potem powiedzą, że Twoja wina bo niepotrzebnie grzebałeś w ustawieniach pozdrawiam Arturek
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-10-2016
Model: MK5 USA
Silnik: 2.0 Ekoboost 240 KM
Rocznik: 2013
|
witam
podepnę się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja z kolei słucham nałogowo muzyki i w żaden sposób nie mogę ogarnąć kwestii sposobu "myślenia" odtwarzacza Nie leci np cała płyta z jednego katalogu automatycznie (trzeba przerzucać utwory przyciskiem) Tak się zastanawiam, czy może trzeba pliki specjalnie otagować dla USB ? Co myślicie/wiecie ? pozdrawiam Grzegorz |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
|
U mnie leci cały katalog, ale miesza kolejność utworów w stosunku do tego co było na płycie przed zgraniem. Na początku nie widział mi Pena po włączeniu silnika i musiałem wyjmować go i wkładać (trochę bylo to wkurzające gdyż mam Pena Sony). Ale po jakimś czasie problem zniknął i teraz go cały czas widzi bez problemu. Może ten Sync ma duszyczkę i musi się do każdego przyzwyczaić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Daj mu czas ....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-05-2015
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
|
Kiedyś już było gdzieś tutaj o odtwarzaniu z USB.
Też walczyłem długo z tym tematem i z nim powiązanym - obsługą Grancenote. Z tym ostatnim to się poddałem ale w temacie poprawnego odtwarzania utworów z USB to mój sposób jest następujący: - Każda płyta w swoim katalogu (może być również w pod-katalogu jeśli np mam dwie płyty jednego wykonawcy), wszystkie tracki otagowane poprawnie - szczególnie istotne jest wpisanie numerów tracków oraz wykonawcy. Ja mam również w tagach skany okładek żeby się ładnie wyświetlało - Gracenote wyłączony bo przeszkadza Wybieram muzykę poprzez przeglądanie muzyki a nie plików (wybór na pierwszym ekranie) a następnie po kategorii 'wykonawca'. Dalej mam wybór płyty danego wykonawcy. Zawsze odtwarza tracki po kolei i w zależności od tego czy jest ustawiony 'repeat' po zakończeniu odtwarzania płyty albo zaczyna od 1 tracka albo odtwarzanie zatrzymuje się. Mam około 20Gb muzyki na penie na stałe w samochodzie i działa to bardzo fajnie. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
masz duży ekran u siebie ?
pytam bo u mnie nie navi i na wyświetlaczu widze tylko konkretny, jeden kawałek Do poruszania się między folderami ,stosuję z mizernym skutkiem voice :/ Jak i czym otagowałeś tracki, pliki foldery ... ? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
![]() Zarejestrowany: 14-05-2015
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jak pisałem wcześniej - mój sposób działa jak poruszasz się po wykonawcach i albumach a nie folderach. Na pierwszym ekranie z którego wybierasz co będziesz słuchał wybierz muzyke a nie foldery. Ostatnio edytowane przez jacek-k-wawa ; 16-10-2016 o 20:55 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Ok thx
Będę walczył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: mk5
Silnik: 1.5
|
Sorry za odgrzanie kotleta ale nurtuje mnie jedna sprawa. Mianowicie, wszystkie piosenki na USB mam otagowane (artysta, album, ścieżka itd.). Po wybraniu konkretnego albumu zaczyna się jego odtwarzanie, wiadomo, niestety jak album się kończy muzyka przestaje grać. Nie można jakoś ustawić, że gdy kończy się jeden album to automatycznie zaczyna być odtwarzany kolejny z listy? Trochę lipa jak co 10-12 piosenek muszę szukać kolejnego albumy i go włączać.
|
|
|
|