Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-02-2019, 18:03   #1
OskarF

Domyślnie Pierwszy Focus ST

Siema,
od pewnego czasu szukam fajnego auta ale wszystkie wątpliwości się rozwiały jak zobaczyłem Focusa ST mk2. No i tak ostatni tydzień spędziłem na poszukiwaniach, niestety w temacie focusów jestem dość nieobeznany i nie wiem co dobre a co złe. Znalazłem nawet dobrze wyglądające egzemplarze i myślę, że tutaj dowiem się czy warto albo polecicie mi coś fajnego.

Ten chyba najlepszy z tych co znalazłem:
https://www.olx.pl/oferta/ford-focus...5-IDyy8iZ.html

Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-02-2019, 18:34   #2
kopson
ford::advanced

Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019
Domyślnie Odp: Pierwszy Focus ST

Tego typu auta to zawsze zakup podwyższonego ryzyka. Jak się jest nieostrożnym i napalonym na zakup, to można wręcz trafić na "ulepa".
A te "nawet dobrze wyglądające egzemplarze" - jak to napisałeś, zazwyczaj tylko dobrze wyglądają w ogłoszeniach. Generalnie bez dobrego mechanika i lakiernika nie ma co jechać takiego oglądać.
Silnik 2.5 to dobry motor. O ile się nie mylę, to jednostka Volvo. Jest trwały, ale w takich autach nigdy nie ma pewności, czy nie był "zarzynany".
kopson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2019, 10:26   #3
Zagor79

https://www.otomoto.pl/oferta/ford-f...-ID6BJges.html sprzedam��. Bardzo mi przykro się z nim rozstawać, ale rodzinka mi się powiększyła i MK1 ST zrobił się za ciasny. Gdyby był z gumy i dało się go rozciągnąć ��. Pozdro

Ostatnio edytowane przez Zagor79 ; 02-03-2019 o 13:49
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2019, 11:44   #4
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji

Zważywszy ze takiego samego w zeszlym roku forumowicz ledwo sprzedal za 8500 to cena przesadzona.
Auto zostalo w miescie i widuje je czasem (parking ma obok domu tesciowej).
Antej jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2019, 13:51   #5
Zagor79

Cena jak zawsze jest do dogadania, za tyle jest wystawiony, a za ile będzie sprzedany...???? to nawet ja nie wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ps. tak są tańsze, ale nie z takim przebiegiem i nie w takim stanie. Każde auto można kupić w dwóch różnych cenach, nawet widziałem MK1 ST za 7000,00 ale ile tam trzeba było włożyć, to inny temat. (nie sprzedawał bym go... ale rodzinka mi się powiększyła, i kupiłem większe auto). ST'ka nie mam gdzie trzymać, a pod chmurką nie za bardzo, więc lepiej żeby ktoś inny się nim cieszył.
pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Zagor79 ; 02-03-2019 o 13:57
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania