![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam.
Mam zamiar kupić pierwszego Forda i padło na Kuge. W internecie jest sporo ogłoszeń aut sprowadzanych ze USA i takie znalazłem. Auta są już zrobione sprzedawca oferuje dokumentacje zdjęciowa auta przed naprawą, możliwość sprawdzenia komputerem, czujnikiem grubości lakieru, podnośnik. I tu pytanie - sa dwa modele 2017r po lifcie : 2,0 EcoBost i 1,6 EcoBost oba automaty. Który z tych silników będzie lepszy do tego auta, Jakie są zalety i wady silników, skrzyni biegów, jak jest z dostępem części - czy się opłaca kupować auto ze Stanów czy szukać Europejczyka. Wdzięczny będę za każdą informację. |
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
W zyciu nie kupisz europejczyka w tym samym budzecie co zza wody..
To powinno juz na samym poczatku wiele ci wyjasnic. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
|
Dobre, prawie nowe samochody głównie rozchodzą sie po rodzinie, nawet tam
Skopiowałem mojego posta z podobnego tematu... Przed kupnem nowego samochodu z salonu brałem pod uwage forda za wielkiej wody, jednak nazywam sie Tomasz, niewierny Tomasz więc nie bardzo wierze w to, że Amerykanin sprzedał budżetowego rocznego czy kilkuletniego forda z przebiegiem 30tyś, bo dostał lekko w dupe, lub otarł sie prawym bokiem na parkingu. Wszyscy liczą pieniążki !!! Szybciej uwierzyć mogę ze snob został lekko puknięty w auto i sprzedaje, ale nie budżetowego kompakta. W opisie i na zdjęciach widać ze lekko lub mocniej uderzony, a rok wcześniej podtopiony ze zwłokami na tylnim siedzeniu, lub uczestniczył w katastrofie lotniczej Pomijam późniejsze dopasowywanie części itp. skończywszy na dużym spadku cenu przy odsprzedaży. Czasami w europie trudno ustalić faktyczną przeszłość , a co dopiero z usa. Mogę sie mylić, często sama niewiedza i nieświadomość nas przeraża Ostatnio edytowane przez tomaszjan31 ; 05-03-2019 o 15:58 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-09-2014
Model: kuga, bmw 530i, stelvio, bmw x5
Silnik: 0,7
Rocznik: 1997
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Czy nikt nie ma Kugi za oceanu by coś sensownego napisać ??
Jak na razie nie licząc budżetu z którym się zgadzam nic sensownego nie napisano na temat który mnie interesuje.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
szukaj pod escape bo tak sie zwie zza woda.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019
|
Cytat:
Na forum było na ten temat sporo postów (Escape). Z benzyniakami łączone były zwykle automaty (hydrokinetyki) bardziej niezawodne niż PowerShifty w dieslach. Co do silnika, to ze względu na moc i gabaryty auta niejeden wybiera 2 litrowego EcoBoosta, ale spalanie tej wersji jest wysokie lub ... bardzo wysokie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Też o tym pisano na forum. Więc 1.6 EB wydaje się rozsądniejszym rozwiązaniem. Niższa cena Escape nie bierze się z niczego. Moim zdaniem bezpieczniej byłoby kupić wersję EU starszą np. o 2 lata ale bezwypadkową. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Może trochę zle się wyraziłem. Gdzie szukać i jak się nazywają - to wiem.
Raczej chodzi mi o informację o konkretnych silnikach jak się sprawują w tych autach a kogo pytać - najlepiej użytkowników. Jaki jest dostęp cżęsci konkretnie do Kugi. itp. Zwłaszcza ze będzie to być może pierwszy Ford i do tego pewnie zza wody więc szukam informacji. |
|