Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-03-2019, 19:11   #1
Krzys1971

Question Kuga 2017

Witam.
Mam zamiar kupić pierwszego Forda i padło na Kuge. W internecie jest sporo ogłoszeń aut sprowadzanych ze USA i takie znalazłem. Auta są już zrobione sprzedawca oferuje dokumentacje zdjęciowa auta przed naprawą, możliwość sprawdzenia komputerem, czujnikiem grubości lakieru, podnośnik.
I tu pytanie - sa dwa modele 2017r po lifcie : 2,0 EcoBost i 1,6 EcoBost oba automaty. Który z tych silników będzie lepszy do tego auta, Jakie są zalety i wady silników, skrzyni biegów, jak jest z dostępem części - czy się opłaca kupować auto ze Stanów czy szukać Europejczyka. Wdzięczny będę za każdą informację.

Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2019, 19:15   #2
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
Domyślnie Odp: Kuga 2017

W zyciu nie kupisz europejczyka w tym samym budzecie co zza wody..
To powinno juz na samym poczatku wiele ci wyjasnic.
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2019, 19:24   #3
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999

Dobre, prawie nowe samochody głównie rozchodzą sie po rodzinie, nawet tam

Skopiowałem mojego posta z podobnego tematu...

Przed kupnem nowego samochodu z salonu brałem pod uwage forda za wielkiej wody, jednak nazywam sie Tomasz, niewierny Tomasz więc nie bardzo wierze w to, że Amerykanin sprzedał budżetowego rocznego czy kilkuletniego forda z przebiegiem 30tyś, bo dostał lekko w dupe, lub otarł sie prawym bokiem na parkingu.
Wszyscy liczą pieniążki !!! Szybciej uwierzyć mogę ze snob został lekko puknięty w auto i sprzedaje, ale nie budżetowego kompakta.

W opisie i na zdjęciach widać ze lekko lub mocniej uderzony, a rok wcześniej podtopiony ze zwłokami na tylnim siedzeniu, lub uczestniczył w katastrofie lotniczej
Pomijam późniejsze dopasowywanie części itp. skończywszy na dużym spadku cenu przy odsprzedaży.

Czasami w europie trudno ustalić faktyczną przeszłość , a co dopiero z usa.
Mogę sie mylić, często sama niewiedza i nieświadomość nas przeraża

Ostatnio edytowane przez tomaszjan31 ; 05-03-2019 o 15:58
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2019, 19:45   #4
ołowiany
ford::advanced

Model: kuga, bmw 530i, stelvio, bmw x5
Silnik: 0,7
Rocznik: 1997

Cytat:
Napisał tomaszjan31 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a co dopiero z usa
Wydaje się, że z USA łatwiej .
ołowiany jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-03-2019, 14:02   #5
Krzys1971

Czy nikt nie ma Kugi za oceanu by coś sensownego napisać ??
Jak na razie nie licząc budżetu z którym się zgadzam nic sensownego nie napisano na temat który mnie interesuje.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-03-2019, 14:58   #6
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

szukaj pod escape bo tak sie zwie zza woda.
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-03-2019, 15:31   #7
kopson
ford::advanced

Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019

Cytat:
Napisał Krzys1971 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy nikt nie ma Kugi za oceanu by coś sensownego napisać ??
Jak na razie nie licząc budżetu z którym się zgadzam nic sensownego nie napisano na temat który mnie interesuje.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak to nic nie napisano? Pytałeś czy się opłaca kupować auto ze Stanów czy szukać Europejczyka, więc koledzy powyżej już ci coś napisali o tym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na forum było na ten temat sporo postów (Escape).
Z benzyniakami łączone były zwykle automaty (hydrokinetyki) bardziej niezawodne niż PowerShifty w dieslach.
Co do silnika, to ze względu na moc i gabaryty auta niejeden wybiera 2 litrowego EcoBoosta, ale spalanie tej wersji jest wysokie lub ... bardzo wysokie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Też o tym pisano na forum. Więc 1.6 EB wydaje się rozsądniejszym rozwiązaniem.
Niższa cena Escape nie bierze się z niczego. Moim zdaniem bezpieczniej byłoby kupić wersję EU starszą np. o 2 lata ale bezwypadkową.
kopson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-03-2019, 21:47   #8
Krzys1971

Może trochę zle się wyraziłem. Gdzie szukać i jak się nazywają - to wiem.
Raczej chodzi mi o informację o konkretnych silnikach jak się sprawują w tych autach a kogo pytać - najlepiej użytkowników. Jaki jest dostęp cżęsci konkretnie do Kugi. itp. Zwłaszcza ze będzie to być może pierwszy Ford i do tego pewnie zza wody więc szukam informacji.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2019, 15:19   #9
Krzys1971

Koniec tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam już wszystkie informacje które chciałem uzyskać.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania