![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kacper
Model: S-max
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2015
|
Witam.
Od pewnego czasu mam problem z moim mondeo 2.5t, a mianowicie, podczas jazdy przeważnie kilka minut po odpaleniu podczas jazdy nagle odcina moc i szarpie, po kilku chwilach wszystko ustępuje i można jechać dalej normalnie. Natomiast jak się zgasi auto i po paru minutach znowu odpali, niedosc że po przejechaniu krótkiego odcinka to się powtarza to przestaje jeszcze reagować na gaz i potrafi zgasnać. W komputerze żadnych błędów, wymieniony został już zawór regulacji turbem i podmieniona przepustnica, niestety nic to nie zmieniało. Objawy występują niezależnie od biegu i obciążenia silnika. Może ma ktoś jakiś pomysł lub spotkał się kiedyś z takimi objawami? Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
Raczej nie możliwe, żeby nie było żadnych błędów. Podłącz inny komputer. Może czujnik ciśnienia paliwa ?
|
|
|
#3 |
|
|
Na innym komputerze równierz brak błędów, w wolnej chwili podjade jeszcze do serwisu forda, może u nich coś pokaże. Jak sprawdzić ten czujnik?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Byłem, na wizycie w fordzie, błędów brak, ale poszperalem trochę w historii samochodu i podobno kiedyś w aucie było zamontowane dodatkowe zabezpieczenie, które zostało zdemontowane przed sprzedażą, w serwisie mi zasugerowali że winowajca może byś modoł rfa i wymianę za jakieś 2 tys.... Mozliwe żeby modół rfa aż tak mieszał i dawał takie objawy?
|
|
|
|