![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-09-2016
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Hej,
W moim Mondeo MK4 TDCI 2.0 2009' (automat) występuje dziwny objaw podobny do następującej sytuacji z odkurzaczem: 1. Włączamy odkurzacz i utrzymujemy rurę do zasysania w powietrzu 2. Przykładamy rurę do dywanu (zmienia się*dźwięk odkurzacza) na 0.5-1.0sekundy. 3. Podnosimy rurę na 0.1-0.2 sekundy. Całość wygląda tak: 1 -> 2 -> 3 -> 2 -> 3 -> 2 -> 3[itd.] analogicznie: 1. dźwięk silnika jest OK 2. odgłos pod maską zmienia się tak jakby coś blokowało 3. Na chwilę blok 'mija', po czym ponownie powraca. Sytuacja ma miejsce głównie w ciepłe dni oraz występuje jedynie na postoju (nie zauważyłem tego podczas jazdy z otwartymi szybami). Zastanawiałem się czy nie jest to w jakiś sposób powiązane z odpiętym plastikiem [filmik 5sekund] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Tutaj próbowałem uchwycić usterkę analogiczną do 'zatykanego odkurzacza', ale niestety się nie udało idealnie (mimo to bardzo leciutko słychać o co chodzi): [filmik 16sekund] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nie zauważyłem dziwnych objawów w stylu traci moc lub dziwnie się jeździ. Niemniej usterka występuje od kilku miesięcy. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-09-2016
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009