![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MKII
Silnik: 1.8
Rocznik: 2008
|
Witam.
Od pewnego czasu borykalem się z trzesieniem kierownicy przy większych prędkościach. Zdiagnozowalem problem ale sprawę olalem... Moja wina , moja bardzo.... Aż w końcu oska wypiela się z przegubu od strony koła i unietuchomila auto. Kupilem wiec kompletną oś z przegubami, uszczelniacz skrzyni oraz olej. Większych problemów nie było przy wymianie. Złożyłem wszystko do kupy i cieszyłem się stabilną jazdą przez może 2 tygodnie. Zauważyłem najpierw wyciek oleju ze skrzyni, a później czasami wibracje na kierownicy. Wiec chce się was poradzić. Co może być nie tak? Myślę że pół jest odpowiedniej długości. Tym bardziej ze to się działo na starej oryginalnej części, jak i na nowej. Może to poduszka pod skrzynią? Spotkał się ktoś z takim problemem? Focus mk2 1.8 tdci 2007 Sent from my SM-N910C using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
|
Wyciek to pewnie kwestia uszczelniacza. Jeśli chodzi o wibracje - dzieje się to zawsze, przy pewnych prędkościach czy "włącza się" od czasu do czasu?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MKII
Silnik: 1.8
|
Uszczelniacz został wymieniony na nowy.
Wibracje na starej pólośce pojawiały się i znikały, aż stały się normą. Teraz na nowej mam co jakis czas odczuwalne wibracje. Dzisiaj na nowo obsadzilem póloś. Dziwny luz miała pomiędzy skrzynia a przegubem. Udawało mi się ją wysunąć jakieś 0.5cm. Wiec dobilem ja i zobaczymy czy to kwestia blokady. Ale wydaje mi się ze to nie koniec przygody... Sent from my SM-N910C using Tapatalk |
|
|
|