![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 31-12-2008
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCI 115KM
Rocznik: '02
|
Kupiłem ostatnio czujnik ciśnienia paliwa w listwie wtryskowej (jak na zdjęciu, wkręcany do rozdzielacza przerodów paliwowych)
Czujnik DELPHI kupiony w sklepie forda, później wymieniłem też na wersję zamiennik -SCHRADER, oba czujniki dobrane po numerze VIN) Przed wymianą czujnika słabiej zapalał, po wymianie - w warunkach garażowych nie odpala w ogóle. Tzn rozrusznik kręci ale odpalać nie chce. Po kilku sekundach zapala się kontrolka świec i zaczyna migać. Pytanie jak to jest że nowy czujnik nie współpracuje, a po zamianie na stary samochód odpala? Focus 1.8 115KM TDCI (2002) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: ADAM
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1,8 cm3 DURATEC HE
Rocznik: 2003
|
Komputer przyzwyczaił sie do starego,z nowym nie chce mu się współpracować.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Masz ELMa?
Przy kręceniu pojawia się ciśnienie na szynie? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Mam ELMa, dam znać w sobotę jak będę miał dostęp do garażu.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Sorry za późną odp, wreszcie miałem mozliwość sprawdzenia auta w garażu.
Wygląda to tak, że po ponownym założeniu czujnika auto niespodziewanie odpaliło od razu (oczywiście standardowo odłączyłem akumulator przed tą operacją). Równa praca silnika, płynna jazda... jednak po przejechaniu kilometra objaw powrócił. Czyli auto szybko traci moc, zapala się kontrolka świec żarowych (i miga) i co chwilę silnik gaśnie. Czujnik który mam oryginalnie założony to DELPHI rok pordukcji 2005. Ten nowy jest identyczny ale z 2017r i jak wcześniej pisałem był dobierany z numerem VIN. Poniżej dołączam zdjęcia jak to wyglądało: - Przed założeniem nowego czujnika – ciśnienie w graniach 11,8-13 in/Hg, obroty 900rpm (tu nigdy nie było problemu, zawsze sa na równym poziomie zaraz po starcie silnika) - Po założeniu nowego czujnika, a przed wyjazdem z garażu (tu screeny z drugiej aplikacji - SDPROG) Błędy które się zapisały (na starym czujniku) to: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] oraz ten, który znika po przejechaniu kilkuset km. od czasu resetu komputera: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Po wymianie czujnika na nowy i wyzerowaniu kompa: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I dodatkowo wyskoczył ten: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - jak dobrze widzę ten dotyczy właśnie tego czujnika ciśnienia na listwie? Ostatnio edytowane przez ajax16 ; 04-06-2019 o 06:33 |
|
|
|