Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-04-2015, 01:05   #1
sashxxx
ford::beginner

Model: 1.mondeo mk4 2. F10 535d
Silnik: TDCI
Rocznik: 2007,2011
Domyślnie Licznk Convers+ zmiana mil na km

Dziś z nudy pobawiłem się eepromem 24c16 i odnalazłem zapis jednostki miaryGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dla zainteresowanych podam że znajduje się w adresie $97 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 00=mile
01=km . Zainteresowałem się także mikrokontolerem i flashem i wyglada obiecującoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ....... komunikacja nawiązana....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

sashxxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-04-2015, 01:57   #2
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Licznk Convers+ zmiana mil na km

Cytat:
Napisał sashxxx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś z nudy pobawiłem się eepromem 24c16 i odnalazłem zapis jednostki miary dla zainteresowanych podam że znajduje się w adresie $97 00=mile 01=km . Zainteresowałem się także mikrokontolerem i flashem i wyglada obiecująco ....... komunikacja nawiązana....
Gratuluje samozaparcie !!!
Oby tak dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-04-2015, 12:59   #3
sashxxx

Smile Odp: Licznk Convers+ zmiana mil na km

Dziś kolejny dzień walki z eepromem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ktoś kiedyś na forum powiedział że to nie takie proste ustawić conversa na przebieg 0 km 😃
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20150419_115301.jpg (97.1 KB, 355 wyświetleń)
Stary 19-04-2015, 13:18   #4
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał sashxxx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
toś kiedyś na forum powiedział że to nie takie proste ustawić conversa na przebieg 0 km
Dobrze, że jeszcze ktoś inny kombinuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i nawet bardzo dobrze . Zawsze ktoś może Ci teraz napisać że użyłeś UCDSa do ustawienia 0 km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trzymam kciuki za udane modyfikacje

pozdr Tomek
Stary 19-04-2015, 13:29   #5
sashxxx

UCDS = nie wspieram rosjan
Stary 19-04-2015, 13:53   #6
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
UCDS = nie wspieram rosjan
Niestety my niejako nie mamy puki co wyjścia
Stary 19-04-2015, 14:07   #7
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Dziś kolejny dzień walki z eepromem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ktoś kiedyś na forum powiedział że to nie takie proste ustawić conversa na przebieg 0 km ��
No bo nie jest to takie proste. Trzeba użyć w Twoim przypadku programatora. Np. kolega leszcz nie ma i raczej mieć nie będzie... Podobnie mayak - jak go znam.. Ja mam carproga, ale nim robię tylko to co robi przez OBD...
Tak więc powodzenia w stworzeniu narzędzia robiącego nowoodkryte funkcje przez OBD2! Wtedy dopiero będzie to wiedza szerzej przydatna.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A tak na marginesie - GRATULACJE! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Samozaparcie godne podziwu zważywszy na użyteczność... Wyciąganie conversa dla zmiany (resetu) przebiegu np. w S-maxie - byłbym pełen podziwu!!!

Ja tam wolę to robić podłączony do OBD2 siedząc z kompem na kolanach w samochodzie. I do tego "nie wspierając Rosjan"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli tego akurat nie robię UCDSem ("wspieram" kolegę oriona512).

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 19-04-2015 o 14:10
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-04-2015, 14:11   #8
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Samozaparcie godne podziwu zważywszy na użyteczność... Wyciąganie conversa dla zmiany (resetu przebiegu) np. w S-maxie - byłbym pełen podziwu!!!
Nie zapomnij Tadeuszu ,że Orion512 także tak zaczynał(do wgrywania programu wyciągał licznik,lutował itd.),więc poczekamy, zobaczymy, jak temat dalej się rozwinie...
Nikogo nie wolno skreślać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-04-2015, 14:12   #9
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Akurat Sławka znam dobrze. Niech sam powie jak zaczynał. Trochę inaczej. A wyciąganie conversa w S-maxie to horror niezależnie jak będziemy podziwiać dokonania kolegi sashxxx.
Stary 19-04-2015, 14:19   #10
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Swoje zabawy o tak zaczynał:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
I jakoś nikt mu nie dogadywał o słabej użyteczności...
A i jeszcze jedna sprawa wyciągnięcie zegarów z mondeo mk4 zajmuje mi 4 minuty,ostatnio z ciekawości patrzyłem na zegarek,oczywiście w s-max'ie jest dużo trudniej,ale też nie stanowi to większego problemu.Jest na forum opis Marcina Mayak'a jak to zrobić.

Ostatnio edytowane przez mm32 ; 19-04-2015 o 14:45
Odpowiedz

Zasady postowania