![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-06-2017
Model: Mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
Czołem!
Chciałem zaprogramować kluczyk sekwencją 4 x pozycja 0-2 i naciśnięcie dowolnego przycisku na kluczyku. Po 4x 0-2 samochód odpowiedział dźwiękiem. Przytrzymałem przycisk 2 sekundy i po ok 10-15 sekundach miałem kolejny dźwięk. Przekręcam kluczyk - zero reakcji. Brak kontrolek, o rozruszniku mogę zapomnieć. Odpiąłem aku na 15 minut - nie pomogło. Opuszczone 3 szyby, szukanie przez godzinę odpowiedzi w sieci - nic nie znalazłem. Zebrało się na deszcz i odholowałem samochód do warsztatu, bo nie miałem już żadnej opcji. Z rzeczy, które działają - oświetlenie, radio, światła awaryjne. Nie działa nic więcej. Z warsztatu będę miał wieści jutro. Pytanie - co mogłem popsuć programując kluczyk? Ostatnio edytowane przez SRS ; 12-06-2017 o 23:06 Powód: wszyscy wiedzą że to Ford Mondeo 2000-2007 - po to jest prefix |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
próbowałeś, bądź zaprogramowałeś pilota centralnego zamka. Zupełnie inną kwestią jest zaprogramowanie nadajnika immobilisera, by był widziany przez odbiornik/pętlę w stacyjce. Jeśli chcesz sam to zrobić, to musisz mieć dwa kluczyki oryginalne od auta. Jeżeli masz jeden to pozostaje programowanie przez speca od immo. Czasami trudnią się tym goście od dorabiania kluczy do aut.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() 668855686 Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 12-06-2017 o 23:16 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Mam tylko jeden kluczyk, ale wnioskuję z Twojej odpowiedzi, że sprawa nie jest poważna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam nadzieję, że jutro w warsztacie sobie poradzą ki nie skasują ja mnie jak za pół nowego samochodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To bardzo pocieszające, bo miałem dzisiaj bardzo ciężki dzień przez tą awarię... Przeglądam powyższe linki i nasuwa mi się pytanie. Czy normalnie działający kluczyk, mógł się rozkodować? Chodzi mi o immo. To co robiłem nie dotyczyło nowego kluczyka, lecz używanego od zawsze. Przeczytałem instrukcję i nawet do funkcji zablokowania silnika trzeba posiadać dwa klucze. Ja się zablokowałem lub rozkodowałem z jednym :/ Ostatnio edytowane przez Grysik21 ; 13-06-2017 o 06:54 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
No nic. Demontaż, diagnostyka i kasowanie błędów kosztowało mnie trzy stówki. + polecenie, żebym nie programował więcej samodzielnie kluczyka. Muszę dorobić jeden, więc programowanie mnie i tak czeka no i chcę zaprogramować szyby, żeby się domykały automatycznie. Zrobię zgodnie z instrukcją fordowską. Mam nadzieję, że bez tego alarmu tym razem nic nie padnie. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
#7 |
|
ford::average
![]() Imię: Roman
Model: Mondeo MK3
Silnik: TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam
Padła mi bateria w kluczyku i po wymianie na nową kluczyk, który wcześniej działał poprawnie nagle jest całkowicie martwy. Nie pomaga nic programowanie kluczyka. A teraz to o co chcę zapytać. Mam jeszcze dwa podobne kluczyki (takie na trzy przyciski w korpusie i zaprogramowałem sobie kolejny, który otwiera auto. Natomiast jak chciałem przełożyć sam korpus z elektroniką do kluczyka, który uruchamia auto, to owszem stacyjkę przekręca, ale nie uruchamia silnika. Włączy się sygnał taki jak przy kodowaniu i mruga szybko dioda na zegarku oraz wyskakuje taki błąd: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Owszem jest jakaś opcja programowania PATS, ale nie wiem co tak trzeba zrobić. Proszę powiedzcie mi co mam w takiej sytuacji zrobić, by mi działał jeden kluczyk złożony z dwóch? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Jaro
Model: MK3
Silnik: TDDi 2.0
Rocznik: 2001
|
Kluczyk ma w sobie pestkę immobilajzera i tylko właściwy dla danego sterownika odpali auto, weź oryginalny i ten doprogramuj i powinno działać
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::average
![]() Imię: Roman
Model: Mondeo MK3
Silnik: TDCI
Rocznik: 2005
|
Ale ja mam trzy oryginalne kluczyki.
1. martwy po wymianie baterii (ten był z tym autem) 2. z innego auta - doprogramowałem i ten mi auto otwiera a tym pierwszym odpalam Ale ja zastanawiam się jak do tego martwego dołożyć tą elektronikę, która otwiera auto? Zastanawia mnie też to, dlaczego po wymianie baterii pilot nagle padł. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Jaro
Model: MK3
Silnik: TDDi 2.0
Rocznik: 2001
|
po prostu sterownik auta zgłosił błąd i usunął z pamięci kluczyk, do martwego przełóż samą elektronikę i powinno być dobrze, ewentualnie uruchom procedurę PATS
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez Garbojad ; 22-10-2019 o 10:56 |
|
|
|