![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: Focus III
Silnik: 2000
Rocznik: 2012
|
Witam,
Zamontowałem światła LED do jazdy dziennej. Niestety ale nie włączają się one, gdyż na wyłączniku w jego skrajnym lewym położeniu są zaprogramowane światła mijania, które włączają się automatycznie po przekręceniu kluczyka (środkowa pozycja to światła pozycyjne, a prawa to światła mijania/drogowe). Elektromechanik nie ma komputera dedykowanego pod Forda więc mi tego nie zmienił. Dzwoniłem do innego i powiedział mi, że mi to zmieni, bo ma sprzęt. Dzisiaj zadzwoniłem, żeby umówić się na termin, a on mi powiedział, żebym sobie sam to zrobił, bo można to zrobić samemu za pomocą odpowiednich sekwencji klawiszy i pedałów. Czy jest to prawda? A jeżeli tak to czy ktoś mógłby to opisać krok po kroku? Focus MK3 z 2012 roku. Ostatnio edytowane przez Nestorb ; 19-11-2019 o 10:33 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
Facet bajki opowiada - nie słyszałem aby ktoś to zrobił kombinacją klawiszy Jeśli mechanik wie, że tak można, to niech poda szczegóły - jaką kombinacją to zrobić Programy - albo Forscan - albo Focccus - nie polecany pozdrawiam pankrakus
|
|
|
#3 |
|
|
Obdzwoniłem 3 nieautoryzowane warsztaty Forda w Krakowie. W żadnym z nich nie podejmują się przeprogramowania twierdząc, że w Mondeo jak najbardziej jest to możliwe, a w Focusie nie.
Kupiłem wersję użytkową Forscan. Mam jednak pytanie, gdzie mam coś pozmieniać? Które opcje włączyć? Ostatnio edytowane przez Nestorb ; 19-11-2019 o 16:40 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
1) Poczytaj na forum w wątkach o światłach dziennych np. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 2) W Forscanie wejdź w ustawienia BCM i tam szukaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dalej nie powiem , bo musiałbym iść do samochodu i się podpiąć, a nie mam czasu 3) Czy masz czujnik zmierzchu na przedniej szybie? pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 19-11-2019 o 17:36 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Nie mam czujnika świateł. Poniżej zdjęcie mojego wyłącznika. W tej pozycji 0 po przekręceniu kluczyka włączają się światła mijania z przodu i pozycyjne z tyłu.
Czy mogę połączyć się z komputerem samochodu poprzez moduł OBD2 na Bluetooth? Forscan mam na komórce. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzwoniłem również do autoryzowanych serwisów Forda w Krakowie i tam albo mówią, że się nie da albo, że nie wiadomo. Ostatnio edytowane przez Nestorb ; 19-11-2019 o 18:04 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
1) Wszyscy odradzają "grzebanie" modułem na BT => zmiana konfiguracji tylko po kablu 2) Trzeba programowo wyłączyć włączanie świateł mijania po przekręceniu kluczyka (tzw. "światła skandynawskie) wtedy: - w pozycji "0" - powinny się świecić dzienne - przełączenie na pozycję świateł mijania, automatycznie powinno wyłączyć dzienne pozdrawiam
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
1) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] było wiele razy na forum 2) Nie wiem jak jest z działaniem na smartfonie Większość używa interfejs + Windows => na forum jest opis jak skonfigurować poprawnie Kabel może nie mieć sterowników do Androida - nie wiem, nie próbowałem pozdrawiam
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 19-11-2019 o 20:55 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Działa z androidem przez przejściówkę OTG, ale Forscan nie ma pełnej funkcjonalności. Jako typ połączenia ustawia się FTDI.
Dla mnie standard to USB-C Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez boncio ; 19-11-2019 o 21:07 |
|
|
|