![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-10-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2009
|
Witam mam problem z Mondeo Mk4 . Od jakiegoś czasu w trakcie jazdy zegary się wyłączają gasną i po sekundzie sie zaświecają. Dostają jakby reset . Po tym resecie wyskakuje problem z tempomat .Niby działa normalnie załącza sie da sie zwiększyć prędkość ale jak nacisnę (-) by ją zmniejszyć tempomat sie zawiesza. Muszę go wyłączyć i ponownie włączyć by działał . Po wykasowaniu błędów z komputera działa normalnie do czasu jak sie znowu zegary nie wyłączą . zdarza sie to raz na miesiąc lub dwa miesiące. Byłem chyba u 5 elektryków nikt niewie co sie dzieje .Elektronik pod Bytomiem za MediaM.. trzymał auto cały dzień i nic
Ostatnio edytowane przez rafal1968 ; 09-04-2019 o 14:17 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-10-2009
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2009
|
ak w temacie. Zegary się wyłączały w trakcie jazdy bo podobno na płycie gdzieś tam zrobił się zimny lut >podjechałem do elektronika samochodowego 5 minut 300zł i wszystko ok . to była najszybciej wydana kasa . Ale konkretna kasa za dobrą robotę . Jeździłem po warsztatach i nic sami fachowcy . A tu ziomek z Zabrza wsiadł wymontował licznik poszedł do domu .... przyszedł i grało cała akcja hmmm 5 min. ??? . jak w jakim filmie.
Można temat zamknąć |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
300 zł za poprawienie lutów?!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-06-2007
Model: Mondeo MKV kombi
Silnik: 190KM
Rocznik: 2020
|
Myślę, że 5 zł za poprawienie lutów i 295zł za wiedzę gdzie te luty do porawienia są.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ważne że klient zadowolony, ale ze znalezieniem zimnych lutów nie powinien mieć większego problemu nikt, kto jako tako operuje lutownicą, a już szczególnie po lekturze tego forum. Zresztą myślisz że problem kiepskich połączeń dotyczy tylko licznika w fordach?
|
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Cytat:
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wskaż które Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Gdzieś na forum było zdjęcie procesora którego podgrzanie załatwiało sprawę, ale jeśli tu akcja trwała 5 min to strzelam że poprawił tylko gniazdo.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
coś chyba strzelasz na oślep Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
uwierz, na gniazdach nie zobaczysz zimnych lutów |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Silnik: 2.0 Duratec -HE
Rocznik: 2007
|
Cytat:
PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Jakie mialeś objawy i które miejsce lutowałeś?
|
|
|
|