![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dawid
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2002
|
Witam, jestem posiadaczem Forda MK3 2.0 TDCI z Automatem. Otóż autko pali od strzała, ale właśnie po odpaleniu jest problem auto szarpie, obroty falują przez ok 1 min zmiana z P na D i z D na R skutkuje szarpnięciem, następnie auto przy ruszaniu szarpie wyraźnie a z pod maski słychać dziwne dźwięki, gdy już uda mu się ruszyć bardzo przeciąga na obrotach szczególnie z 3 na 4 bieg trzyma np 4tys obrotów przez 2 minuty. Po przejechaniu kilku kilometrów przeciagnie znika jednak dalej występują szarpnięcia przy zmianie i falowanie obrotów w trakcie jazdy. Na postoju już auto nie szarpie, do następnego dnia jest względy spokój następnego dnia znów poranne problemy. Dlatego podejrzewam że to skrzynia gdyż daje wyraźne objawy uszkodzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chodzi mi głównie o poranne problemy przerabiał już ktoś? Auto po sprawdzeniu wtryskiwaczy ponoć sprawne dostałem jakaś kartę z wynikami, ale się nie znam 😂, komputer błędów nie pokazuje, pompa niby też sprawna z tego co w serwisie gadali (specjalizujący się w Pompach i wtryskach) oni rozłożyli ręce. Więc zostaje, albo problem z powietrzem, może jakiś czujnik zawodzi lub właśnie skrzynia już w opłakanym stanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Kurzswix ; 10-03-2020 o 14:02 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: tomek
Model: mondeo mk4 kombi
Silnik: 2,0 duratec he
Rocznik: 2007
|
pewnie konwenter pada jak hidrokinetyk .olej w skrzyni kolega wymeniał ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci ghia
Rocznik: 2004
|
Posiadam takie mondeo z automatem. Nagraj filmik zagarów jak jedziesz z tym szarpaniem i wyslij mi na emial.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dawid
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2002
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Tutaj link z jazdy, auto nie szarpie cały czas tylko podczas zmiany biegu czuć lekkie szarpnięcie, szarpie tylko rano pierwsze 2 ruszania. Jakoś dziwna sprawa bo wychodzi ze jak jest cieplej jest lepiej XD może to jednak jakiś czujnik bo dziś w miarę ciepło samochód jak zawsze odpalił od strzała, ale odziwo się nie trzasl a przy ruszaniu nie szarpał, więc może jakis czujnik padł. Ale tak jak widać na filmiku automat i tak daje swe znaki widać jak długo i mocno trzymał 3 bieg podczas jazdy. Może wymiana Oleju wystarczy żeby skrzynia zaczęła pracować, auto mam pół roku poprzedni właściciel nie powiedział kiedy był olej wymieniany. Ale bardziej chciałbym usunąć usterkę rannych problemów może czujnik może coś nie szczelne, czuć trochę nie przepalona ropę gdy auto przebiera. (Zanim ktoś napisze że jeżdżę na rezerwie, to był przypadek dzień wcześniej zapomniałem portfela z domu także nie zatankowałem wierzyć nei trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) |
|
|
|