![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-05-2007
Model: C-max
Silnik: 1,8 B+LPG
Rocznik: 2004
|
Witam
C-max ma przezroczysty klosz przedni. Granica światło/cień jest tworzona przez odbłyśnik. W przypadku matowego bądź pękniętego klosza możemy użyć reflektora z angielskiej wersji. Ich ceny na allegro są dużo niższe, a przeróbka nie zajmie więcej jak pół godziny. Poniżej przedstawiłem poradnik jak to zrobić. Powodzenia Zaczynamy. Reflektor od tyłu: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czerwone kółka to miejsca, w których odbłyśnik jest przykręcony. 2 górne kółka wkręty, a dolne to mocowanie do silniczka regulacji. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tu już go nie ma. Wypina się go po prostu. Górne mocowania odkręcamy torxem T20 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dostęp trochę ciężki, ale się da. Wystarczy kluczem poluzować, a potem odkręcałem małym śrubokrętem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wkręty wykręcone i odbłyśnik wpada do środka. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ciąg dalszy w poście poniżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kładziemy go jakby na plecy: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i szerszą stroną zaczynamy wyciągać: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niczym poród Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Główka już wyszła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i odbłyśnik wyjęty: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kolejność składania odwrotna. Ostatnio edytowane przez Marek ; 25-10-2012 o 22:47 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
Temat przenoszę do fotorelacji z napraw aby nie zaginął i kolejne osoby mogły z niego skorzystać.
Autorowi dziękujemy za czas poświęcony na przygotowanie fotorelacji.
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
No i udało się. Nawet sprawnie poszło, tylko u siebie musiałem przestawić reflektor z tej strony, z której śrubka jest bliżej obudowy. Inaczej nie mogłem dojść tam śrubokrętem. Różnica w cenie rzeczywiście jest i to spora. Dwie oryginalne lampy w bardzo dobrym stanie, z całymi uchwytami od Anglika można kupić taniej niż jednego posklejanego Europejczyka.
Gdyby tylko ktoś jakiś patent sprytny zdradził na odpięcie tej zakichanej wtyczki reflektora. W końcu się udało, ale kosztowało mnie to masę nerwów i w sumie to nie wiem czy by mi się udało to teraz powtórzyć.
|