![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: Fiesta mk5
Silnik: 1.4 16v duratec
Rocznik: 2002
|
![]()
Witam . Podczas odpalania auta dosyć dłuższego kręcenia rozrusznikiem zaczęła migać kontrolka Airbag . Wyskoczył błąd taki jak w temacie .. jak to ugryźć? Czy w grę wchodzi tylko konfiguracja modułu ? I czy tylko oryginalnym interfejsem ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus 1,6 tdci; Fusion 1
Silnik: 1,6 ON; 1,4 Pb
Rocznik: 2012; 2004
|
![]()
Jak był długo kręcony, może się okazać, że słaby akumulator spowodował ten błąd. Zapisać go sobie, wykasować, obserwować
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: Fiesta mk5
Silnik: 1.4 16v duratec
Rocznik: 2002
|
![]()
Około 5-6 sekund kręcone rozrusznikiem i w tym czasie zaczęła migac kontrolka airbag. Auto odpaliło ale błąd został... akumulator prawie nowy i był na 100 % naladowany. Próbowałem skasować interfejsem multidiag pro oprogramowaniem Delphi i drugim würth Wow ale błędu nie można usunąć.... cały czas wyświetla się
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::amateur
![]() Imię: wojtek
Model: C-max
Silnik: D8D
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam, dziś zrobiłem sobie kłopot, Zmieniłem konfiguracje zapiętych pasów i w efekcie mam błąd B2477 i świecąca się kontrolkę pasów. Ktoś może mi podpowiedzieć jaki parametr mam wpisać żeby poprawnie skonfigurować to?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::amateur
![]() Imię: Błażej
Model: Fiesta
Silnik: 1.6 Duratec
Rocznik: 2005
|
![]()
Szanowni Państwo,
Ponieważ w aucie Ford Fiesta 1,6 2005 zaczęła migać cały czas kontrolka poduszek powietrznych, postanowiłem podłączyć kompa z forscanem i sprawdzić co boli aut. Forscan wskazał błędy: B2232, B2233, B2477 - niepowodzenie konfiguracji modułu SRS. Żadnej stłuczki nie miałem. Jak rozwiązać problem? Nie można połączyć się z modułem RCM - wyskakuje procedura przerwana. Bezpiecznik sprawdzony. Gdzie szukać problemu? W załączniku zdjęcia. Proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |