![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adrian
Model: Focus
Silnik: 1,5 TDCI
Rocznik: 2016
|
Cześć,
Mam problem stukającego/luźnego klocka hamulcowego z tyłu po prawej stronie. Ponieważ myślalałem, że założone pierwotnie klocki zostały źle dobrane, jako pierwsze do wymiany poszły same klocki hamulcowe. Po wymianie klocków hałas ustał na około 2 tygodnie, po czym problem powrócił. Hałas pojawia się podczas jazdy na nierównościach lub podczas wolniejszego toczenia się auta. Podczas hałasu przy jednoczesnym delikatnym przyhamowaniu metaliczny hałas klocka znika. Pacjent to Focus MK3 Turnier 2016 rok [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Problem bardzo podobny do opisanego w powyższym temacie. Zdjęcia blaszek niestety nie są juz widocznę. Pytanie drugie jest takie czy w ogóle jakieś dodatkowe blaszki należy montować? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Henryk
Model: ford focus st
Silnik: 2,5 turbo
Rocznik: 2007
|
miałem podobnie jakiś czas temu i u mnie cały zacisk poszedł do wymiany. w sensownych pieniądzach dostępny na różnych portalach. chyba że masz modzone na wielotłokowy zacisk to już w tedy robi się problem cenowy.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011
|
Czy autor poradził sobie z tym problemem?
Bump: Czy autor poradził sobie z tym problemem? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Adrian
Silnik: 1,5 TDCI
Rocznik: 2016
|
Jeszcze nie byłem na próbie ponownej diagnozy w warsztacie. Mam wrażenie że hałas klocka jest co raz większy.
Układ hamulcowy jest fabryczny i nie był modzony. |
|
|
|