![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Patryk
Model: Focus
Silnik: 2.5
Rocznik: 2005
|
Witam wszystkich potrzebuje pomocy ostatnio wracałem Focusem mk2 2.5 t i nagle wyskoczyło mi usterka układu silnika, tryb ograniczenia prędkości i usterka ESP.Jak zjechałem to zaczął chodzić na kilka cylindrów. Zabrałem akumulator do ładowania nic nie dało, sprawdziłem alternator i ładuje dobrze.Podpiołem kompa i wyskoczyły mi błędy:
B1318 niskie napięcie akumulatora U2023 usterka otrzymana z zewnętrznego wezła P2109 wydajność układu czujnika A położenia minimalnego pedału/gazu P2108 usterka monitora modułu sterownia szyny paliwowej P0193 uszkodzenie w układzie czujnika ciśnienia paliwa w listwie wtryskiwaczy Zauważyłem że też mam zbyt mały akumulator (60Ah 540A 12V)do mojego silnika .(powinien być od 71Ah 700A 12V). Auto jest na w LPG. Pomocy nie wiem co mam zrobić. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
walnij w deske nad licznikiem, skasuj błędy i obserwuj
jak wroci, znow walnij w deskę, jak ustąpi napraw licznik z czego są te kody błędów? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Z deski rozdzielczej, z silnika i z hamulców
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Raczej chodziło o rodzaj interfejsu i oprogramowanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Sory hahah Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z delphi korzystałem.
|
|
|
|