![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
|
Witam,
Od dłuższego czasu delikatnie dręczy mojego "Mańka" taka przypadłość: dojeżdzam do swiateł i zatrzymuję auto. Od czasu do czasu obroty silnika spadaja o 50-100, przez 1-2 sek czuć delikatne drżenie auta i obroty wracają do normy. Problem pojawia się i znika, częściej odczuwalny jest po dłuższej trasie i dojechaniu do miasta, w czasie jazdy typowo miejskiej nie występuje prawie nigdy. W czasie jazdy silnik pracuje normalnie, moc jest taka jak powinna, nie dymi, odpala na dotyk. Uszczelnie pompy paliwa robione niedawno nie mialo żadnego wpływu na ten problem. EGR czysty, przepustnica też. Może jakiś czujnik sie zabrudził i wariuje ? Jakie pomysły ?
|
|
|
|
#2 |
|
|
Nikt, nic ?
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Karol
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
|
Ja miałem co prawda w benzynie, ale podobne objawy ze spadkami obrotów w zakresie 5-6 tyś obrotów i spadkiem obrotów na wolnych. Winne okazały się czujniki ciśnienia paliwa, wymieniłem dwa, zarówno wysokiego i niskiego ciśnienia. Może u Ciebie jest podobnie i chodzi o ten czujnik -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Jednak mogę gdybać, bo ja jeżdże benzyna, a Twój jest na gnojówkę, jednak jak mówisz że wszystko dookoła powinno być okej, to zacząłbym od takich drobnych elementów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Czujnik cisnienia w szynie common rail byl wymieniany 2 razy, szyna raz... (trzeslo autem przy odpalaniu, winna oczywiscie okazala cieknaca pompa).... tak czy inaczej wymiana tego czujnika nie miala wplywu na powyzej opisany problem
|
|