![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Ford Focus Mk3 (kombi)
Silnik: 1.6 TDCi (85kW)
Rocznik: 2013
|
Witam.
Przymierzam się do kupna bagażnika dachowego do mojego focusa mk3 (2013 r.) w wersji kombi z relingami zintegrowanymi. Przeglądałem oferty i w lokalnym dużym sklepie z bagażnikami (Taurus) znalazłem bazę na relingi dedykowaną dla forda focusa mk3 w cenie ~800 zł. Na olx znalazłem kilka ofert z oryginalnym fordowskim bagażnikiem bazowym za ~400-500 zł ( w sklepie koszt tego samego elementu ~700-800zł). Na allegro można znaleźć bagażniki na relingi (nowe) w cenie nawet poniżej 300zł. Są to jednak produkty nieznanych mi marek i raczej nie są dedykowane konkretnie do forda focusa, ale "pasują" do kilku modeli różnych samochodów. Może ktoś interesował się tym tematem, sprawdził różne modele i może coś więcej powiedzieć? Nie chce przepłacać za logo firmy na bagażniku ale z drugiej strony nie chcę kupić elementu który nie będzie odpowiednio dopasowany do samochodów. Chętnie poznam opinie forumowiczów którzy korzystają z bagażnika dachowego na relingi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Focus kombi | Transit DCiV L3H2 | Transit Custom DCiV L2H1
Silnik: 1.6 TDCi Econetic 105KM | 2.0 EcoBlue 130KM | 2.0 EcoBlue 136KM
Rocznik: 2013 | 2019 | 2024
|
Rok temu też szukałem. Skończyło się na uzywkach oryginalnych za ok 400 zl. Jestem zadowolony.
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Kupilem poprzeczki cruz tyle ze do foki bez relingow i rowniez jestem zadowolony a kosztowaly 300zl.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ostatecznie zdecydowałem się na bagażnik (nowy) Aguri Runner. Koszt ok 320 zł. Bagażnik ma aluminiowe belki o aerodynamicznym kształcie i mocowanie które pozwala zastosować go również do innych modeli samochodów. Głównie to zdecydowało o zakupie ponieważ nie chciałem kupować oryginalnego bagażnika fordowskiego który prawdopodobnie pasowałby tylko do jednego modelu auta. Elementy wyposażenia można mocować zarówno klasycznymi uchwytami jak i użyć śrub do rowków T. Zrobiłem z tym bagażnikiem kilka tysięcy kilometrów i jestem bardzo zadowolony. W środku praktycznie go nie słychać, nawet przy prędkości ok 140 km/h. Montaż jest dosyć prosty, każda łapa zabezpieczona kluczykiem, w zestawie komplet uszczelek gumowych do zabezpieczenia otworów bagażnika. Wizualnie prezentuje się całkiem nieźle. Póki co mogę z ręką na sercu go polecić.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Szukam jak głupi bagażnika a mi sama rama wyskakuje.
Dopiero po jakimś czasie zrozumiałem że bagażnik to rama a nie box..... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Hmm... jak w temacie "Bagażnik dachowy (baza) na relingi" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze co do bagażnika, jestem ciekawy jak będzie z trwałością łap przy kilkukrotnym montażu i demontażu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
To moja wina, zmęczony byłem i nie wiedzieć czemu ubzdurało mi się w głowie, że bagażnik to box a nie poprzeczki z uchwytami.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-07-2006
Model: Futura 2
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 2001
|
Mam Mont Blanc AMC niby dedykowane ale nie do konca jestem zadowolony
są bardzo spasowane, stopa do belki przez to nie układaja sie dokładnie na relingu |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-02-2009
Model: Focus mk1 mk3
Silnik: 1.6 1.6
Rocznik: 1999 2012
|
cześć.odświeżę temat.
Poleca jeszcze ktoś jakiś bagażnik dachowy? głownie chodzi o belki z mocowaniem do relingów zintegrowanych. Jeśli ktoś ma zdjęcia mile widziane. Bedę wdzięczny. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
![]() Imię: Sylwester
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 70kw
Rocznik: '12