![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciej
Model: S-Max Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 163 KM DPF M6 (DW10)
Rocznik: 2010
|
Koledzy, Koleżanki,
mam dziwną sprawę. Mój S-Max, ostatni raz jeździł 3 tyg. temu. Dziś wsiadłem do auta i przy próbie odpalenia nic się nie działo, tzn. w ogóle nie "kręci". Pierwsze podejrzenie padło na rozładowany akumulator. Podłączyłem kable rozruchowe pod inne auto i nic... Czekając nawet 20 min. nic się nie działo. Na kontrolce napięcia pokazywał 13,5V i spadał jak nie dodawałem gazu u "dawcy". Następnie pożyczyłem inny akumulator i podłączyłem pod Maxia. Dalej to samo nie kręci. Dziwnym objawem jest to że po próbie przekręcenia kluczyka, nic nie kręci, a migają światła awaryjne około 15 razu. Czy macie jakiś pomysł co to może być ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
Podłącz do kompa i sprawdź czy wogole idzie coś odczytać.
Jak nie da rady to znaczy, że PCM nie ma zasilania Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciej
Model: S-Max Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 163 KM DPF M6 (DW10)
Rocznik: 2010
|
Dobra, problem rozwiązany - do dupy mechanik że mnie. Podjechał Pan lawetą zapytał czy próbujemy odpalić z jego akumulatora. Podłączył, przekręciłem kluczyk i brrrrmmmmm.... odpalił jak nówka sztuka
![]() Wydaje mi się że zły punkt na masę obrałem. Pan pokazał za co złapać na przyszłość. Teraz tylko muszę maznąć niebieska farbą, żebym pamiętał na przyszłość. Dziękuję za odpowiedź. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-04-2004
Model: Smax
Silnik: 2.2 TDCi ograniczone by Heko :)
Rocznik: 2009