![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1.8 Flexifuel
Rocznik: 2007
|
Witam,
Mam problem z moim Focusem, jak w temacie samochód po odpaleniu i odczekaniu ok. 2min na wolnych obrotach (chciałbym zaznaczyć ze zacząłem tak robić odkąd na dworze zaczęło się robić zimno, latem nie było żadnych problemów), po ruszeniu z miejsca parkingowego na pół sprzęgle auto czasem gaśnie lecz nie zawsze. Za to 2-gi bieg przeważnie bez odczekania tej 1-2min na wolnych obrotach zawsze szarpał przy puszczaniu sprzęgła. Dzisiaj rano zrobiłem jak zawsze odczekałem i ruszyłem, po wbiciu 2-go biegu i puszczaniu sprzęgła samochód szarpnął dość mocno po czym przez cała drogę jaką mam do pokonania z domu do żłobka żeby odwieść córkę 2-gi bieg wchodził bardzo ciężko. Zastanawia mnie co mogło się stać bo po podpięciu do kompa (nie wyskoczył check ani żaden błąd, chciałem sprawdzić profilaktycznie), pokazuje błąd komunikacji z przepustnica. Lecz tym bardziej jest dziwne bo jak samochód przejedzie już z 2/3KM zgaszę go i po ok 10min odpalę to wszystko działa jak marzenie. Czytałem ze 1.8Flexifuel ma problemy z obrotami, ze focusy maja problemy ze skrzynia ale tego problemu nigdzie nie mogłem znaleźć tzn konkretnej odpowiedzi o co może chodzić. Wiem ze nikt wirtualnie diagnozy nie poda ale może ktoś nakieruje na co zwrócić uwagę co sprawdzić. Pozdrawiam. |
|
|
|