![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-11-2008
Model: S-max
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2013
|
Witajcie.
kupiłem lekko uderzoną Fiestę 1.0EB 2016, auto trochę gdzieś stało na placach. wyskakiwały błędy od poduszek, czujnika uderzeniowego, przednie napinacze pasów były wystrzelone. wymieniłem wszystko co trzeba, czyli pasy, nowy czujnik uderzeniowy, itd, ale autko wciąż nie odpala. Technicznie z autem wszystko ok, kompresja jest, iskra jest... Ciśnienie paliwa około 11000, przy kręceniu delikatnie mniej. Brak jakichkolwiek błędów. Zresetowałem wszystkie moduły, tak na wszelki. Czytałem o nieodpalających eb ale zawsze były tam jakieś błędy, brak iskry, kompresji itd, a tutaj wszystko niby jest ok, a silnik dalej nie gada. Mam Forscana premium i coś mogę z nim podziałać jeżeli ktoś mnie pokieruje. Dzięki Ostatnio edytowane przez Bryckas ; 20-05-2021 o 10:50 Powód: zmiana okoliczności usterki |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Maly update.
Nieszczelnosci w dolocie nie ma. Slychac tylko gdzies w okolicy kolektora ssacego- silnika, tamtedy schodzi cisnienie. Czy tak ma byc, czy nie , nie wiem. Wyglada jakby schodzilo przez cylindry, ale to troche dziwne. Weze, ic cisza. Iskra jest, sprawdzone dzisiaj kilka razy. Swiece wyczyszczone i zalozone spowrotem. Kompresja od 10.5 do 11 na wszystkich 3 cylindrach. Na plak nie chce odpalic. Ja juz zglupialem. Pomoze ktos? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Problemem byl przestawiony rozrzad, walek wydechy byl 3 zeby do przodu. Ustawione, auto adpala i jezdzi ok.
To tak, gdyby ktos mial podobny problem. Mozna temat zamknac. |
|
|
|