![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-02-2009
Model: Focus mk2, mk3
Silnik: 2.0 TDCi, 2.0 TDCI
Rocznik: 2007, 2012
|
czy mial ktos kiedys do czynienia z wymianą pompki od sprzegla we fiescie?? jest problem gdyz prawdopodobnie wycieka mi niej plyn do srodka auta... facet z serwisu powiedzial ze na 90% to pompka sprzegla...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-08-2005
Model: Fiesta MK6
Silnik: 1300 Duratec
Rocznik: 2002
|
Też wyciekał płyn hamulcowy do kabiny kierowcy po dźwigni pedału sprzęgła (ubywało płynu hamulcowego i na zakrętach zapalała się kontrolka hamulca).
W ASO wstawili pompkę (133zł) + robocizna (250zł), wymienili płyn hamulcowy (22zł) i odpowietrzyli hamulce. Teraz poszukałbym części sam i oddał do wymiany w jakimś polecanym warsztacie. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-02-2009
Model: Focus mk2, mk3
Silnik: 2.0 TDCi, 2.0 TDCI
Rocznik: 2007, 2012
|
Cytat:
sam naprawiłem i widze że sporo zaoszczędziłem...wystarczyło zabezpieczyć tłok który wychodził z pompki na pedał..nie było tam żadnego ogranicznika i ten tłok latał po całym bolcu. nie jestem mechanikiem ale troche się znam więc zanim gdziekolwiek oddam do naprawy sam próbuje dojsc do problemu... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus
Silnik: 1.6 duratec
Rocznik: 2005
|
Temat stary ale czy ktoś mógłby wytłumaczyć jak wymienić lub naprawić pompkę sprzęgła we fiescie mk7
|
|
|
|