Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-03-2020, 10:31   #1
LukaszMiki
ford::beginner

Model: Ford c max
Silnik: 1.6 tcdi
Rocznik: 2010
Domyślnie zamiana tunelu środkowego bez połokietnika na tunel z podłokietnikiem z USB

Cześć,

Mam zamiar wymienić tunel środkowy w moim samochodzie.
Mam teraz tunel środkowy bez podłokietnika (schowka) i bez wejścia aux in i usb (posiadami tylko przyciski do regulacji stopnia podgrzewania siedzeń i gniazdo zapalniczki), a chciałbym zamontować taki z podłokietnikiem itd... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z tego co trochę poczytałem w necie to muszę razem z tym wymienić dźwignię hamulca ręcznego i chyba uchwyt mocowania tunelu.... czy coś jeszcze ???

Możecie może podać jaki typ czy symbol tej dźwigni hamulca ręcznego i mocowania tunelu.. ???

pozdrawiam

LukaszMiki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2020, 10:37   #2
przeeemek
ford::advanced

Imię: Przemek
Model: Ford C-Max I lift
Silnik: 1.6 TDCI 80kw
Rocznik: 200?
Domyślnie Odp: zamiana tunelu środkowego bez połokietnika na tunel z podłokietnikiem z USB

Z którego roku ten C-Max? Jeśli do 2010 to szukaj tunelu i ręcznego od Kuga MK1 (większa dostępność) lub od C-Max w wersji GHIA.
Temat jest szeroko opisany na forum, więc tam szukaj zamiast zakładać nowy temat. Wszystko jest opisane. Potrzebujesz ręczny, tunel z plastikami wszystkimi, bo są inne. Blacha do mocowania przyda się, ale ja założyłem bez i też się trzyma.
przeeemek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2020, 10:54   #3
LukaszMiki

Domyślnie Odp: zamiana tunelu środkowego bez połokietnika na tunel z podłokietnikiem z USB

Przy pisaniu tego tematu, tutaj na forum jest wyszukiwarka że teoretycznie można sprawdzić czy nie było takiego tematu i sprawdziłem pokazało że niby nie... Tylko jest o cemaxie tylko z przed 2010 roku.

Mój to jest rocznik 2010 mk2.

A jaki ma być ręczny możesz podać symbol czy coś, no patrzyłem na allegro to nie zabardzo piszą...

Dzięki za odpowiedź.
Stary 15-03-2020, 10:59   #4
przeeemek
ford::advanced

Imię: Przemek
Model: Ford C-Max I lift
Silnik: 1.6 TDCI 80kw
Rocznik: 200?

Czyli nowszy. W takim razie musisz szukać od Kuga MK2 albo C-Max MK2.

Obejrzyj sobie zdjęcia na allegro albo OLX. Zobaczysz jakie są różnice i czego szukać. Tunel na pewno ma w innym miejscu zapalniczkę.

Więcej niestety nie pomogę, bo mam MK1.
przeeemek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2020, 11:47   #5
LukaszMiki

Jeśli chodzi o sam tunel to mniej więcej wiem, tylko chodzi mi o jakieś szczegóły żebym czegoś nie pominął i nie miał później niespodzianki.
Tak jak właśnie jest z ręcznymi na co zwrócić uwagę?
I z tym samym mocowaniem czy to właśnie jest potrzebne i jaki kupić bo jak oglądam zdjęcia i oferty na allegro to nic nie widać i nic o tym nie piszą i nie znałazłem samego w sprzedaży.... A oglądałem filmik na YouTube i tam Gość wymieniał tunel tylko we Focusie i wspominał że się różnią...
Stary 17-09-2021, 18:18   #6
Patryk 89
ford::amateur

Imię: Patryk
Model: C max 2
Silnik: 1.6tdci
Rocznik: 2011
Domyślnie Zmiana tunelu środkowego z Podłokietnikiem ? C max 2

Siema panowie i panie potrzebuje przerobić swojego c max wizualnie a chodzi głównie mi o tunel środkowy wraz z podłokietnikiem i całym osprzętem szukam w necie i takowo nie mogę znaleźć co by mnie zainteresowało no oczywiscie wchodzi w rachubę cały kpl .W swoim samochodzie mam zwykły tunel i chciałbym go zamienić na tunel z podłokietnikiem jeżeli macie jakieś propozycje proszę pisać .Dziękuję za uwage
Patryk 89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania