![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
Witam. Szukałem w innych tematach ale nie znalazłem nic co dotyczy mojego problemu.
Jakiś czas temu wyskoczył mi błąd "oświetlenie przednie, usterka" i przestało działać poziomowanie świateł Xenon. Podłączyłem komputer pokazał błędy B1A57- lewy silniczek ustawienia reflektora B1A58- prawy silniczek ustawienia reflektora. Okazało się że był przepalony bezpiecznik od poziomowania (chyba F39) wymieniłem, skasowałem błędy i ok. Po 3 dniach w czasie jazdy w dzień bez włączonych świateł mijania (dzienne) wyskoczył znów błąd oświetlenia przód. Wymieniłem ten sam bezpiecznik i było znów kilka dni spokoju, po czym w drodze do Krakowa w czasie jazdy znów błąd i znów bezpiecznik. Tym razem już pali jak tylko włączę zapłon. Doszedłem do tego że coś nie tak jest w lewej lampie, bo jak odepne od niej wtyczkę to bezpiecznika nie pali. I teraz nie wiem czego się łapać przetwornicy czy silniczka. Dodam że światła świecą normalnie poza doświetlaniem zakrętów. Może ktoś miał podobny przypadek i wie jak się z tym uporać. |
|
|
|